Köyde internet bağlantısı kurmak için ne yapılmalı?

Oduncu Reis

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yakında köye yerleşip hayatımı orada devam ettireceğim, seçimden ziyade mecburiyetten dolayı. Masaüstü bilgisayarımı da oraya götüreceğim. Ancak orada interneti nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Aylık olarak cebimden çok para çıkmadan internet bağlantısı almak istiyorum. Köyümüz bayır bir coğarafya üzerinde olduğu için etrafımız neredeyse dağlarla çevrili, yüksek yerlerde çeker genelde. Evimiz de bayırın yukarısının az aşağısında, orta hal çekiyor. Nasıl bir yol izlemem gerek? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi sosyaller.

Merhaba yakında köye yerleşip hayatımı orada devam ettireceğim, seçimden ziyade mecburiyetten dolayı. Masaüstü bilgisayarımı da oraya götüreceğim. Ancak orada interneti nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Aylık olarak cebimden çok para çıkmadan internet bağlantısı almak istiyorum. Köyümüz bayır bir coğarafya üzerinde olduğu için etrafımız neredeyse dağlarla çevrili, yüksek yerlerde çeker genelde. Evimiz de bayırın yukarısının az aşağısında, orta hal çekiyor. Nasıl bir yol izlemem gerek? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi sosyaller.
Hocam aylık değilde Yıllık taahüt yaptırsanız ya?

ADSL tarzı sabit hat var mı yakınlarda? Belki oradan bir uzatma sağlanabilir. Yoksa Superbox tarzı cihazlar için antenler var onlara bakabilirsiniz. Uydu interneti de olabilir ama acayip ping oluyor yanlış bilmiyorsam.

Altyapı gibi bir seçenek sanırım mümkün değil. Bunun bildiğim kadarıyla uygun fiyatlı tek seçeneği çanak internet bağlatmaktır.

Telefon kablosu varsa oradan internet alabilirsin ama hız düşük olur. Uydu üzerinden internet veren firmalar var. Üçüncü olarak SoL'un superbox'ları var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı