Kolunu bu hareketlerle yeteri kadar geliştiremez, ayrıca calisthenics spor salonuyla aynı etkide asla olamaz calisthenics ile 3 senede yaptığın sporda 1.5 sene de yaptığına bedel. Ama kol tek başına pek bir şey ifade etmez orada haklısın.
Ben calisthenics hareketleriyle spor salonuna gitmeyi karşılaştırmadım. Ağırlık kemerin ve kendine takabileceğin ağırlıklara sahipsen spor salonuna giden birisine yakın gelişim elde edebilirsin aradaki fark 1.5 sene 3 sene kadar uçurum değil ve fark ettiysen mümkünse spor salonuna gitmesini tavsiye ettim arkadaşa zaten. Çünkü evde vücut yapmak zor bişey. Disiplin gerektiriyor. Spor salonunda işin daha kolay. Barlar dumbellar makinalar her türlü imkan var. Kol konusunda da yanılıyorsun. İzole kol çalışmadan kol gelişmeyeceğini düşünüyor herkes. Chin up ile biceps çok efektif çalışır. Pull up ile brachialis ve brachioradialis çok efektif çalışır. Dips yaparak tricepsin lateral ve medial başı çok efektif çalışır. Tricepsin uzun başı dışında koldaki bütün kaslar dips ve barfix ile kusursuza yakın geliştirilebilir. Bu konuda bilimsel çalışmalar var. Chin up yapmakla izole kol çalışmanın aynı biceps gelişimine sebep olduğunu gösteren. Bcp görkem ozan workout gibi adamların kollarına bakarak anlayabilirsin. Machine preacher curl veya triceps overhead extension gibi hareketlerle geliştirmediler kollarını. Bu dediklerime bakarak calisthenic yapan birisi olduğumu düşünebilirsin. Calisthenics ile tek alakam muscle up yapabiliyor olmam. Onun dışında MACFit'te dümdüz powerlifting ve vücut geliştirme arasında bir stil ile kaslarımı geliştiriyorum. Ayrıca izole kol da çalışıyorum.
Kolunu bu hareketlerle yeteri kadar geliştiremez, ayrıca calisthenics spor salonuyla aynı etkide asla olamaz calisthenics ile 3 senede yaptığın sporda 1.5 sene de yaptığına bedel. Ama kol tek başına pek bişey ifade etmez orda haklısın.
Profesyonel seviyede Streetlifting sporcusuyum diyebilirim. Salona genel olarak barfiks, dips yapmaya gidiyorum. Özellikle ağırlıklı dips ve barfiks alanında sıfırdan 2 senede kendi kiloma göre kimi insanın 6-7 yılda kaldıramayacağı ağırlıklara ulaştım +85kg dips, +60kg barfiks. Fitness hareketlerinde ise mesela ıso-lateral rowda kol başına 85kg ile 5 tekrar 100kg ile 3 tekrar atıyorum. 175 62 kilo olmama rağmen 41cm kolum var. Kiloma göre de kütleli bir vücudum var.
İster spor salonundaki aletlerle olsun, ister belinize ağırlık bağlayarak olsun, ister sadece parkta vücut ağırlığıyla yaparak olsun önemli olan vücudunuzu ne kadar tükenişe götürdüğünüz. Antrenman yapmasını bilmeyip yıllar boyunca spor salonuna gidip bir arpa boyu yol alamayanlar oldukça fazla
Cevap veren herkese teşekkürler o zaman ben barfiks yaparak ve diğer spor hareketlerini yaparak alışıcağım sonra da spor salonuna giderim çok teşekkürler cevap veren herkese.