Kola 43 TL oldu!

@mustafaeren94 önceden rahat bir şekilde çekirdek kola yapılabiliyordu. Geçenlerde 20 TL'lik çekirdek aldım ve yanlış hatırlamıyorsam da 20 TL'lik çekirdek 200 gram ediyordu. Arkadaş ortamında üç kişinin oturduğunu varsayalım, sadece çekirdek ve kola tahminimce 100 TL'yi bulacak gibi gözüküyor.

50 kuruş çizi idi galiba bir kaç yıl önce, şimdi 7 TL teklisi hatırladığım 25 TL de paketlisi.
Geçen sene 50 liraya karışık ekmek ve içecek alabiliyordum, 10 lira farkla menü sipariş ediyordum.
Şimdi karışık ekmek+içecek 150 olmuş, adamlar televizyonsa aylık enflasyon diyorlar dalga geçiyorlar sanki.

Ne 7-8'i hocam ya. Muhtemelen dandik olanlarıdır. Adam akıllı bisküvi yemek lüks olacak herhalde.

@One Face, yoksa beklediğimden daha fazla mı oldu? En son Eti Cin bisküvisi satın almıştım ve fiyatı da 10 TL tutmuştu. Zamlanmışsa bilemiyorum, bayağıdır bisküvi yemedim. Bisküvinin fiyatı da pahalı gelmeye başladı.

@T21 @Framboğaz @Jiw @333365

Arkadaşlar bilginiz olsun Enflasyon %1300 idi ya.

Bakın sadece %5 ve %6 %7 %8 gibi enflasyonlarda Almanya'da Fransa'da Rusya'da yer yerinden oynamaktadır.

@T21 @One Face

Almanya'da örneğin şiddetli protestolar Rusya'da örneğin fransa'da örneğin bunlar %5 %7 %8 gibi enflasyon rakamlarında olurken.

Türkiye'de %1300 enflasyonda hiçbir gösterin şiddetli protesto infial göremezsiniz.

Çünkü Türkiye gerçekten psikiyatrik bir vaka.

Bir de muhalefet kanadın öyle pozlar ki bu milleti ondan sonra da hani Avrupa aç geberiyor kaldırım kemiriyor falan zannederler ki? %5 gibi bir enflasyonla %1300 gibi bir enflasyon ? anladınız yani.

Muhalefet zaten tersine psikoloji miletin algısı ile oynamakta, siz hiç o muhalif kanallar neye über on numara devam ediyor hep zannediyorsunuz.

Hiç kimsenin de aklına gelmiyor değil mi? Neden bu kanallar cak cak bu muhalif denilen fügürler cak cak ortalıkta dolanıyor?

@mustafaeren94 artık hiçbir şeyden ümidimin kalmadığını söyleyebilirim. Muhalefetteki çoğu isim zamlara tepki gösteriyor ancak meclisteki sonuçlara bakıyoruz ki çoğu zam önergelerine ya "Evet" oyu vermiş ya da oylamaya katılmamış. Sonra da tepkisini Twitter'dan yapıyorlar. Bunu normal halk da yapıyor kardeşim, o meclise milletin oylarıyla seçilerek girdin. Milletin hakkını savunsanıza ya. Milletin hakkını da savunmuyorlar. Bu malum partiden kurtulmamız için öncelikle şu muhalefeti değiştirmemiz gerekiyor, başka yolu yok.

@Framboğaz @Jiw @T21

@333365 misal @neqetria ne yazmış.

İroni yapıyor şimdi değil mi? Ters psikoloji falan yapıyor, peki çok ilginç bir soru soralım?

Kola tüketmiyorum ben, enerji içeceği meyve suyu soğuk çay falan tüketiyorum, kola türün sevmiyorum çok çok uzun tempolu yürüyüşlerde teneke Pepsi falan eğilim oluyor.

Şimdi sigara tüketiyorum, sigaraya gelen zamlardan şikayetçiyim elbet, lakin tüketmediğim bir ürün olan kolaya gelen zamdan da şikayetçiyim.

Yani Kola tüketmiyorum, tüketmediğim ürüne gelen zamdan da şikayetçiyim değil mi?

Çünkü ben Enflasyondan devalüasyondan şikayetçiyim.

Doğru mudur?

İŞTE SİGARAYA GELEN ZAMDA NEO LİBERAL DAVRANIŞSAL POLİTİKALARDA SİGARA UNSURUN ZARARLI ALGISIYLA AYNI ŞEKİL KOLASIN UNSUR ÜRÜN PRODUCT ONU DA AYNI ALGISIN TERSİNE YAPARLAR.

Haliyle de her şey tıkırında gider.

Yani %1 milyar enflasyon dahi olsa, Z kuşağı Y kuşağı bunlar normal hayatlarına devam ederler.

Yani kimse enflasyondan develüasyondan şikayetçi değil, Herkes birbirinden kendinden şikayetçi bu kadar.

A grubundan şikayetçi bir B grubu, A grubunun ürününden şikayetçiyse, B grubu aynı ürünü kullanıp da A grubu B grubunun önceden kullandığı ürünü kullanmaya başlarsa, B grubu önceden kullandığı üründen de şikayetçi olur, Çünkü o ürün A grubunun ürünüdür.

Yani özetle Türk milleti = akıl hastasıdır.

İçmeyin arkadaşlar zararlı. O yüzden zam yapılıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…