Kola döktüğüm PC, klavye ve standart bir bakım ile düzelir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

alicebbar

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Muhasebeci
Merhaba arkadaşlar, malum bir kaç kez konu açarak sizden yardım almıştım. Laptopumun görüntü kesilme problemi vardı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Samsung MTA servise bıraktım ve detaylı şekilde sorunu anlattım. Bugün mesaj geldi, 205,00 TL masrafınız çıktı onaylamak için şu numarayı arayın diye, aradım bende. Sorunu soruyorum diyor ki bakım yapılacak ve klavye değişecek, bunlar benim sorunumu çözecekmiş.

Kadına klavyeyi değiştirince ve bakım yapınca sorun düzelecek mi, test vs yaptınız mı? Evet dedi. Şaşırdım. Kola döktüğüm PC, klavye ve standart bir bakım ile düzelecekmiş. Açıkçası bu durum hiç inandırıcı gelmedi ama, yapacak bir şey yok. Siz mantıklı buluyor musunuz?

Tecrübe edinmiş bir arkadaşımız var mı? Bu arada klavye canavar gibi çalışıyor ama, neden onu değiştiriyorlar anlamıyorum.

Genelde sıvı kazalarında hemen sorun oluşabileceği gibi belli bir zaman sonrada sorun oluşabiliyor, klavye canavar gibi çalışıyor olabilir fakat bu şimdi için geçerli, eğer klavyenin devrelerine su yada kola ulaştıysa zaman içinde bu oksitlenme yapacağı için klavyede sorun çıkabilir. Mesela a harfine basarsın başka bir harf çıkar, rakama basarsın değişik bir şekil çıkar bu gibi sorunlar oluşur. Tabi bu dediklerim sıvı eğer anakart devrelerine ulaştıysa anakart içinde geçerlidir. Standart bir bakımı çok geçmeden yaptılarsa yani anakarti oksitlenmeden kurtarmak için sentetik tinerle temizlediler ise ve eğer anakart' ta daha ciddi bir problem oluşmadıysa sağlıklı çalışmasına devam eder. Klavye değişimide yerinde olmuş denilebilir, umarım yardımcı olabilmişimdir size tekrar geçmiş olsun.

Benim 2008 senesinde aldığım HP Pavilion Dv6 notebook uma nescafe dökülmüştü. Ters çevirdim bataryasını çıkardım. Biraz bekledim şimdi hala çalışıyor.

Kadın önünde yazılanı söylemiştir. 200 liraya tamir ederler bence.

İnşallah kardeşim. Eminim öyledir ama, işin aslı yetkili servislere pek güvenemiyorum. Zamanında farklı ürünüm için çok ter dökmüştüm, hiç bir sonuç da doğurmamıştı. Tek mutlu eden firma ve servisi MSI çıktı. O yüzden göz göre göre kazıklanıyor muyum? Düşüncesi oluştu.

Evet dediğin şeyde'de laptobuna zarar gelmemiş olabilir, öyle anda saniyeler çok önemlidir, eğer panik yapıpta ayyyy mayyyy diye bakakalırsanız sıvı devrelere ulaşır ve kaçınılmaz sonuç gerçekleşir. Siz demekki hızlı davranmıs ve laptobu hemen ters çevirmişsinizki buda içine sıvı ulaşmasını engellemiş. Nediyeyim şanslısınız

Teşekkür ederim kardeşim, tabi ki yardımcı oldun. Kolayı dökünce hemen ters çevirip sabaha kadar, altında bir kaç peçete ile öylece bırakmıştım. Arada hiç bozmadan kenarlarına bastırarak çıkan sıvıları peçete ile almaya çalışmışlığım da vardı. Lakin şimdi sorun yapması üzücü tek problemi klavye olur inşallah.

Bu arada herhangi bir elektronik cihazınıza sıvı döküldüğünde ilk işiniz güç gitmesini önlemek olur mesela pili çıkarın.

Ali kardeşim siz dua edinki servis anakartı değiştireceğiz dememiş yoksa çok daha fazla bir masrafla karşılaşırdınız, bence servis en akıllıca olanı uygulamış. Önce alabilceği önlemi almış. Bence uygun bir fiyat dert etmeyin okadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…