Hocam bende sökmeye korktuğumdan 2.5 yıldır laptopun tozunu temizlemedim. Macun yenilemedim. Masaüstü PC varken her şeyi yapıyordum. En son laptop işlemcisi RDR2'de 98 dereceyi görünce artık beynime tak etti. Laptop temizleme kiti aldım şimdi. (padarsey 79/1) sökme araçları, statik bileklik falan var. Kargo 3 Ağustos'ta Almanya'dan geliyor. Yerse o zaman söküp temizleyeceğim. Temizlemezsek zaten kendi kendine yanacak.
Bu işi öğrenmenin yolu aynı markanın bakım onarım videolarına sürekli bakacaksın.
Söktüğün her vidanın ve parçanın yerini not alarak koyacaksın. Bunun için mıknatıslı vida tepsisi arıyorum.
İlk bakım & onarım denemesinde kamera hep kayıtta olacak. Neyi nerede yaptığını unutursan açar bakarsın. Hatta evde fazla telefon varsa birkaç açıdan, tepeden falan çekmek lazım. Bu yüzden de ucuz bir tripod alacağım.
Son olarak da laptopu sökerken Flex kablolarını koparmamak için çok hassas davranmak gerekiyor.
Hala araştırmalara devam ediyorum. Kargo gelene kadar bu işi çözmem lazım.
Laptop onarmak için 1-2 haftadır yaptığım araştırmayı konuyu açan arkadaşla da paylaşmak istedim. Eksiklerimi belirtirseniz sevinirim.