Kolay gelsin (Amazon) isimli kargo firması kargoyu getirmiyor

bir çalışana bağırıp çağırmanız kargonuzu hızlandırmayacak çünkü o elemanda elinde olan bilgi ile size cevap veriyor.
Çalışan bir terbiyesizlik yapmadığı müddetçe, çalışana bağıran insan o konuda çok haklı bile olsa gözümde haksızdır. Kargoyu taşıyan o değil, yöneten o değil. O sadece bilgi veren biri. Hoş kargoyu taşıyan içinde, kargo sağlam teslim edildiyse ve kurye kasten geciktirmediyse yine bağırmak haksız gözümde, net. Kendileri aynı konumda olsalar ağlarlar kenar köşede bana bağırıldı diye.

Tahmini süre o. Tüm kargo şirketleri sıkıntı yaratabiliyor. Ben mouse sipariş ettim 7 ay önce 1 gün sonra gelmişti. Şirkette kolay gelsindi. Sizin yaptığınız sabırsızlık.
Normalde baya iyi bir firma ama arada sırada böyle sorunlar olabiliyor. Arkadaşta yaşamış olabilir.

Normalde bayağı iyi bir firma ama arada sırada böyle sorunlar olabiliyor. Arkadaşta yaşamış olabilir.

Bence de talihsizlik. Birkaç ay önce ödevlerim için USB sipariş ettim yanlış hatırlamıyorsam oda kolay gelsindi 2 gün sonra gelmişti. Fareyi aldığımda Prime vardı ama USB aldığımda Prime yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

Bilgisayar aldım diye belirttim, bilgisayar almak ucuz bir şey sanırım size göre ama bana göre değil. Üstelik tam tarih verip salı günü elinize ulaşacak denilip insanları böyle mağdur etmek size normal geliyor gelebilir fakat bana göre değil. Tarihinde getirilmeyecekse tam tarih vermenin anlamı nedir?
Aynı bilgisayarı Vatan'a gidip %30 pahalıya alsaydınız hemen teslim ederlerdi. Dediğim gibi ürünü hemen elinize teslim edilmesini istiyorsanız tercih sundum size. Ayrıca adamlar size kesin Salı günü gelir gelmezse arayıp işi sadece size bilgi vermek olan çalışanlarımıza bağırıp çağırabilirsiniz dememiş. Salı günü sadece adamların aksilik olmadığı sürece teslim edilmesini beklediği süre demek ki aksilik olmuş. Bu kadar sabırsız ve aksi olmaya gerek yok.

Aynı bilgisayarı Vatan'a gidip %30 pahalıya alsaydınız hemen teslim ederlerdi. Dediğim gibi ürünü hemen elinize teslim edilmesini istiyorsanız tercih sundum size. Ayrıca adamlar size kesin Salı günü gelir gelmezse arayıp işi sadece size bilgi vermek olan çalışanlarımıza bağırıp çağırabilirsiniz dememiş. Salı günü sadece adamların aksilik olmadığı sürece teslim edilmesini beklediği süre demek ki aksilik olmuş. Bu kadar sabırsız ve aksi olmaya gerek yok.
Vatan gibi bir firmadan bir şey almaktan daha iyidir şuan yaptığı şey. Tabii ki bağırması da doğru değil ama geçiştiriyorlarsa sinirlenmiş olabilir.

Vatan gibi bir firmadan bir şey almaktan daha iyidir şuan yaptığı şey. Tabii ki bağırması da doğru değil ama geçiştiriyorlarsa sinirlenmiş olabilir.
Evet iyidir çünkü adamlar hem daha uyguna satıyor hem kapısına teslim ediyor hemde amazon garantisi ile almış oluyor lakin bazı arkadaşlar doyumsuz oluyor maalesef. Çalışan geçiştirmece "efendim kargo firmasının yoğunluğuna bağlı teslim edilecek" dese bu seferde salı günü demişlerdi şimdi yoğunluğa bağlı diyorlar diye şikayet edecek insanlar var maalesef.

Bilgisayar aldım diye belirttim, bilgisayar almak ucuz bir şey sanırım size göre ama bana göre değil.
Ucuzlukla alakası yok. İnternetten aldıysan bir kere geç gelme ihtimal olduğunu bileceksin. Bu kadar acele istiyorsan aradaki farkı ödeyip gidip mağazadan alacaksın.
Üstelik tam tarih verip salı günü elinize ulaşacak denilip insanları böyle mağdur etmek size normal geliyor gelebilir fakat bana göre değil. Tarihinde getirilmeyecekse tam tarih vermenin anlamı nedir?
Amazon'da tahmini teslim tarihi yazar. Kesin bir tarih değil. Verilen tarih size takribi olarak ürünün ne zaman verileceğini belirtmek içindir, garanti değildir. Velevki tam tarih verilmiş olsun, her zaman gecikme ihtimali var. Yoğunluk olur, mala zarar gelir değişim gerekir, kargo aracı arızalanır, eleman eksik olabilir, olabilir yani.

Ucuzlukla alakası yok. İnternetten aldıysan bir kere geç gelme ihtimal olduğunu bileceksin. Bu kadar acele istiyorsan aradaki farkı ödeyip gidip mağazadan alacaksın.

Saçma sapan mantığınızla göklere çıkardığınız kargo şirketini savunmayın burada. O şekilde reklam veriyorsa yoğunluk zamanında bir uygulayacak planı olacak. Şubesi olmayan bir kargo şirketinden bahsediyoruz malı gidip kendin alamıyorsun. Ayrıca şu kur fiyatlarında 1-2 haftanın bile önemi olabiliyor.

Amazon'da tahmini teslim tarihi yazar. Kesin bir tarih değil. Verilen tarih size takribi olarak ürünün ne zaman verileceğini belirtmek içindir, garanti değildir. Velevki tam tarih verilmiş olsun, her zaman gecikme ihtimali var. Yoğunluk olur, mala zarar gelir değişim gerekir, kargo aracı arızalanır, eleman eksik olabilir, olabilir yani.

Bunların hepsi bilgilendirilmemek için bir sebep değil. Bir mazeret varsa SMS gibi bilgilendirilme yapılabilir ama yapılmıyor. İnsanlar tahmini süreye güvenip internetten mal alıyor. Çoğumuzun işi gücü var her gün ertelenen teslim tarihini takip edecek düzeyde işsiz değiliz.

Burada bana humanistlik taslayıp medeni olma çabalarına giren arkadaşlar, kargo firmasının ne tür rezilliklere imza attığının bilincinde değil. Kargom hala daha gelmedi, Şikayetvar üzerinden şikayet etmeme rağmen, ve her dakika neredeyse firma hakkında benimle birebir aynı sorunlardan müzdarip insanlar şikayet yenileyip duruyor. Kendi babalarının firmasıymış gibi akıl veren ve yazı yazmış olmak için yazan arkadaşlar şu forumu kullanmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı