Kolay strateji oyunu önerisi

mtacar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun zamandır bir strateji oyununa başlamak istiyorum fakat çok karmaşık geldikleri için genelde ilk 10 dakikada bırakıyorum. Steam veya Epic kütüphanemde çok fazla strateji oyunum yok fakat Game Pass'im var. Game Pass'ten erişebileceğim ya da ucuz ve özellikle kolay olan strateji oyunları önerir misiniz?

Nasıl bir strateji türü istiyorsunuz? Ülke ve diplomasi stratejisi olarak basit olduğu için Age of History 2 önerebilirim. Biraz daha izometrik ve temel istiyorsanız Age of Empires 2 oynayabilirsiniz. Asker yöneteyim diyorsanız Total War olabilir. Bir maceraya atılayım RPG öğeleri olsun diyorsan Warband veya Bannerlord da olabilir. Biraz sana bağlı.

Age of history ve CİV6 varsa bakabilirsiniz.
İnceleyeceğim, teşekkür ederim.
Aslında hangisinden daha çok zevk alacağımı kestiremiyorum. Warband ve Bannerlord'u sevmiyorum onu biliyorum. Görsel olarak Age of Empires gibi oyunlar daha güzel gözüküyor. Age of History'ye baktım ve nedense zor duruyor gibi geldi. Dediğim gibi başlangıç için kolay bir oyun olması benim için yeterli. Tür kısmına sanırım deneyerek karar vermem gerekli.

Age of History 2 zor geldiyse strateji oynamanız pek mantıklı değil. Saydıklarım içinden açık ara farkla Age of History en kolayı. Aynı türden Europa Universalis IV veya Hearts of Iron IV'e bakarsanız anlarsınız. Hem öğrenmesi hem ustalaşması çok kolay bir oyun. Ben rehbere gerek duymadan deneye yanıla 1-2 ayda usta oldum. İyice öğrenince zaten sizi bir süreden sonra basitliğinden dolayı kesmemeye başlayacak.

Yok hocam oynadığımdan değil, tamamen görsellerden ön yargı ile yaklaştım. Dediğim gibi türe çok uzağım. Dediğiniz gibi en kolayıysa onu satın alıp deneyeyim, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…