Kolayı bıraktım

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Hocam bizim evde her bittiğinde ertesi gün kola alınır bende sanki dün içmemiş gibi saldırırım kolaya ama yine de dişlerim bembeyaz değil biraz sarı sadece günde fazla fırçalıyorum(4-5 defa) bir şey olmuyor.

@emirc.2, dişleri fazla fırçalarsanız da zarar bu arada.

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Haftada 2,5 litre içiyorum. İnşallah ağustos'ta spor salonuna gidince bırakırım.

@AgaRingo, spor yapacaksanız bırakın. Kolanın şeker oranı fazla.

Önceden de çok içtiğim söylenemez ama yine son yıllarda azalttım. Bazen ayda 1 kere bazen de 3, 4 ay hiç içmem. Bir de son yıllarda şu 3'ü 1 aradayı da bıraktım bazen başım ağrıdığında iyi geliyordu da süt tozu ve şekerden dolayı içmiyorum. 2019 yılında da şekerli çayı bırakmıştım. Gazlı içeceklerde de fanta ve gazozu hiç aramıyorum olursa kola ama yoksa yok. Limonlu soda veya ev yapımı limonlu ayran ve soğuk su daha iyi bir tercih.

@Dusk06, üçü bir arada Nescafe'yi ben de bıraktım. Şimdilik ikisi bir arada Nescafe ile idare ediyorum. Onu da bir ara bırakırım umarım.

@Dusk06, üçü bir arada Nescafe'yi ben de bıraktım. Şimdilik ikisi bir arada Nescafe ile idare ediyorum. Onu da bir ara bırakırım umarım.
Umarım hocam. Eğer 3'ü 1 arada yoksa 2
'li olana şeker atıyordum bende çayı şekersiz içerim ama kahveyi içemem birde içine 3 küp şeker atıyordum neyse ki içmiyorum ama ucuz ve yapımı kolay olması da bi etken ve tadı da güzel yani.

Bir de kahve ile hiç aram yok Nescafe tam kahve sayılmaz ama Türk kahvesini hiç sevmem. Hayatımda 1, 2 defa gittim Starbucks'a falan isimlerini dahi bilmem ama güzeldi yani kahve makinesi alırsam deneyeceğim cidden güzel kahveler varda bende öyle bir kültür yok.

@Dusk06, şekersiz içiyorum ben. Elimden geldiğince şekeri bıraktım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı