Kolayı bıraktım

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.
Diş konusunda haklısın.
Çok fazla içince çürük yapıyor ve fazla içmek dişlerin üstünde beyaz leke yapıyor.

@xmatugfg, giden diş de geri gelmiyor. Çevremde kola bağımlısı birisi vardı. Dişine pek önem vermedi. Şimdi, dişi alt ve üst komple implant vs. tedavisi nasıl olacaksa olacak. Tüm dişleri çekilecek ve bu çocuk, daha 20 yaşında.

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Çocukluğumdan beri asitli içecek içemedim 😃. Ondan dolayı sorunumda yok derdimde yok. Su en güzeli. Şöyle serin serin su içmek daha güzel.

@xmatugfg, giden diş de geri gelmiyor. Çevremde kola bağımlısı birisi vardı. Dişine pek önem vermedi. Şimdi, dişi alt ve üst komple implant vs. tedavisi nasıl olacaksa olacak. Tüm dişleri çekilecek ve bu çocuk, daha 20 yaşında.
Kötü olmuş ya.
Diş teli taktığım zamanlar tellere değdirmeden içerdim ama o tanelerin bile değmesi beyaz leke yapıyor ve orayı tabaka haline getiriyor gerçekten içmemek en doğrusu.

Zero Sugar koladan devam hocam.

@xmatugfg, bana da bir anda ilham geldi. Bir anda bırakma kararı aldım. Herhalde bağımlısı değildim.

Yaklaşık 9 aydır kola içmiyorum hatta son 6 aydır tatlı şeyler de tüketmiyorum.
Kendimi daha iyi hissediyorum ama her gün 1-2 soda içerim çok iyi gelir, size de tavsiye ederim.

@walter wick, meyveli sodalar fena olmuyor. Teşekkür ederim öneriler için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı