Kolayı bıraktım

Zaten kola fiyatlarından ayrı dediğiniz gibi sağlık da söz konusu.
Sadece 1 kere mecburiyetten dolayı içişi saymazsak açık konuşmak gerekirse 6-7 yıldır kolanın yanından dahi geçmiyorum. Gün geçtikçe zaten tadını v.s. de unutmuş sayılırım diyebilirim, insanın canıda çekmiyor. Hatta mümkün olduğunca kapalı kutu dahilinde diğer aromalı içeceklere bile yaklaşmıyorum. Bence en iyisi kapalı, paketli ürünlerden tamamen uzak durmak ama insan işte bazen dayanamıyor 🙂

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Helal olsun hocam bende bırakmayı düşünüyorum çok fazla zararı var ama tadı çok güzel geliyor inşallah bende bırakabilirim.

Kolanın eski tadı da yok, içesi gelmiyor insanın.

En iyi kararı almışsınız. Ben bırakalı kaç yıl oldu bilmiyorum ama hayatımda yediğim ve içtiğim şeyleri artık daha kategorize etmeye karar vermiştim. Hamur işi gibi şeyleri çok çok az tüketiyorum.(kesinlikle tavsiye ederim çok rahatlıyor insan)şekerli gıdaları minimuma indirdim. Çayı şekersiz içerim, biraz şeker koysam aşırı tatlı gelir.(bence çay şekersiz daha iyi, diğer türlü şekerli sıcak su oluyor.)

Beypazarı maden suyunu öneririm, çok iyi.

Konuya nazaran biraz ekstra şeyler yazdım, belki birisi ilham alır da hayatına güzel bir dokunuş olmuş olur.

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Genel olarak gazlı içeçekler boğazımı çok yakıyor ama kola Fanta vs içince dişlerim süngermiş gibi hissediyorum.

Alternatif olarak kendimi maden suyuna attım, daha sağlıklı herkese tavsiye ederim.

Bende maden suyuna sardım bu ara cool lime bayağı iyi gidiyor ama her yerde yok.

Ben de elimden geldiğince şekeri azaltmaya çalışıyorum.

@585923, şekeri azalttığımdan beri uykusuzluk hissi de azaldı diyebilirim.

@585923, şekeri azalttığımdan beri uykusuzluk hissi de azaldı diyebilirim.

Ben de bir ara şeker alternatifleri kullanmıştım, bende de uyanınca enerjik ve daha dinç hissediyordum ama zor olunca bıraktım maalesef. En iyisi, şeker yerine pekmez vs. kullanmak. Maden suyuna pekmez katınca da iyi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı