Kolayı bıraktım

Hocam bu tarz zararlı yiyecek içeceklerde direkt zarar gören kişileri dinlerseniz çok etkili oluyor. Bu yaşta dişlerim sızlıyor, bu yüzden bile bırakılır aslında.

Yemekte kola alternatifi olarak ev yapımı meyve suyu, soğuk su veya ayran tüketebilirsiniz.

Canınız serin bir şeyler istediğinde de soğuk bir maden suyu patlatabilirsiniz mesela.

Bırakırsın. İnsan bu hayatta her şeye alışıyor.

Deneyeceğim teşekkür ederim birakmaya calisiyordum bir ara başlayacağım yarın.

Umarım diyelim zararli seyler son bulsun.

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.

Limonatada da bayağı bir şeker var. Şekerden dolayı kolayı bırakıyorsanız şekersiz kolalara bakabilirsiniz. Ben eskiden hep şekerli kola içerdim ve içtikten sonra dişlerimin yapısı yumuşamış gibi hissederdim. Spor yapmaya başladıktan sonra şekersiz kola içmeye başladım ve şekersiz kolalarda böyle bir sorun hissetmedim. Tat olarak da şekerli kolalardan daha kötü değiller bence.

@Mekasva33, hem şeker hem de dişe olan zararından bıraktım. Şekeri azaltmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

@KiloZuluSierra, kolayı tamamen bıraktım. Fanta da içmiyorum. Ara sıra Çamlıca limonata içiyorum. Bir ara onu da tamamen bırakacağım. Şu an kademeli ilerliyorum diyebilirim. Birden olmuyor, yavaş yavaş yapmak gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı