Kollarım vücuduma göre ince kalıyor

• Konuyu başlatan 428186
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 5.538

428186

Hectopat
Hocam ben şimdi spora falan gidiyorum, zayıftım vücudu geliştirdim ama kollarım vücuduma oranla ince kaldı. 6 aydır spor yapıyorum, arada sıkıntılar çıktı böyle arada aksaklıklar oldu ama harbiden yaptığım ayları toplasan 4 ay gitmişimdir ve ekstradan kilo almam durdu. Bir karışım falan tavsiye etseniz çok iyi olur.

Daha triceps odaklı çalışın hocam(çünkü kolun büyük kısmını triceps kaplar), ayrıca hem biceps hem triceps için ara ara ağır kilo bileşik egzersizlere girin. Örneğin ağırlıklı chin up veya ağırlıklı elmas şınav. Demek istediğim sadece bunları yapmanız değil tabii, izole hareketler de yapmalısınız. Ben deneyimlerime dayanarak "construction curl" öneririm, zaten bir araştırma bu hareketin biceps kasını en izole eden hareket olduğun söylemişti. Beslenmenize dikkat edin, özellikle creatin çok işinize yarar. Tabii zorunlu değil, zaten pahalı olduğu için ben de alamıyorum. Özellikle izole hareketler için 1 hareket yapmayın, kasın farklı noktalarına hasar verebilmek için birden fazla izole hareket yapmanız lazım. Boy, kilo, yağ oranınız ve kolunuzun ölçüsü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca tepe noktası yüksek biceps için düz kol egzersizlerini önerirler, tabii vücutçular için bir tık zor bu hareketler. Bunları jimnastik ve calisthenics sporcuları yapar, çoğu kişi bu yüzden serbest ağırlık kullanmadan yaptıkları eşsiz bicepslerine hayran olur.

Daha triceps odaklı çalışın hocam(çünkü kolun büyük kısmını triceps kaplar), ayrıca hem biceps hem triceps için ara ara ağır kilo birleşik egzersizlere girin. Örneğin ağırlıklı chin up veya ağırlıklı elmas şınav. Demek istediğim sadece bunları yapmanız değil tabii, izole hareketler de yapmalısınız. Ben deneyimlerime dayanarak "construction curl" öneririm, zaten bir araştırma bu hareketin biceps kasını en izole eden hareket olduğun söylemişti. Beslenmenize dikkat edin, özellikle creatin çok işinize yarar. Tabii zorunlu değil, zaten pahalı olduğu için ben de alamıyorum. Özellikle izole hareketler için 1 hareket yapmayın, kasın farklı noktalarına hasar verebilmek için birden fazla izole hareket yapmanız lazım. Boy, kilo, yağ oranınız ve kolunuzun ölçüsü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca tepe noktası yüksek biceps için düz kol egzersizlerini önerirler, tabii vücutçular için bir tık zor bu hareketler. Bunları jimnastik ve calisthenics sporcuları yapar, çoğu kişi bu yüzden serbest ağırlık kullanmadan yaptıkları eşsiz bicepslerine hayran olur.

Boy = 170
Kilo =55
Yağ= %7 internetten baktığıma göre de bence böyle değil bilmiyorum ama
Biliyorum zayıfım ama kollar ve vücut orantılı değil ve ilk 2 ay da sporda 5 kilo aldım sonra bir anda durdu 55 kiloda arada 56 oluyor şu an yazılılar olduğu için gidemiyorum ama sizin dediklerinizi deneyeceğim başlayınce

Boy = 170
Kilo =55
Yağ= %7 internetten baktığıma göre de bence böyle değil bilmiyorum ama
Biliyorum zayıfım ama kollar ve vücut orantılı değil ve ilk 2 ay da sporda 5 kilo aldım sonra bir anda durdu 55 kiloda arada 56 oluyor şu an yazılılar olduğu için gidemiyorum ama sizin dediklerinizi deneyeceğim başlayınce
Ölçülerimiz yakın hocam. Kollarınız muhtemelen 29-31 cm arasıdır. Ben 55 kilo iken kollarım 30 cm idi ve 7-8 aydır spor yapıyordum. Sonrasında daha sağlam bulk yapmaya başladım ve beraberinde daha düzgün kol çalışmaya başladım. Şuan kilom 58-59 git-gel yapıyor, kollarım 33 ancak yağsız. Şuan hedefim 35 yapmak, muhtemelen 62 kiloyu görmeden 35 cm kol imkansız. Ben biceps için negatife epey önem vermiştim hocam 30'dan 33 olduğum ara. Hammer curl yaptığım zaman son tekrarlar da hep statik bekleme yaptım ve hala yapıyorum. Ayrıca sadece bunun için 25 kilo barbell ile curl yapıp(artık yapmıyorum) tepede tutuyordum, negatif curl yapıyordum yani. Bence siz daha sıkı yemek yemeye çalışın ve statik bekleme yapın.

Ölçülerimiz yakın hocam. Kollarınız muhtemelen 29-31 cm arasıdır. Ben 55 kilo iken kollarım 30 cm idi ve 7-8 aydır spor yapıyordum. Sonrasında daha sağlam bulk yapmaya başladım ve beraberinde daha düzgün kol çalışmaya başladım. Şu ankilom 58-59 git-gel yapıyor, kollarım 33 ancak yağsız. Şu an hedefim 35 yapmak, muhtemelen 62 kiloyu görmeden 35 cm kol imkansız. Ben biceps için negatife epey önem vermiştim hocam 30'dan 33 olduğum ara. Hammer curl yaptığım zaman son tekrarlar da hep statik bekleme yaptım ve hala yapıyorum. Ayrıca sadece bunun için 25 kilo barbell ile curl yapıp(artık yapmıyorum) tepede tutuyordum, negatif curl yapıyordum yani. Bence siz daha sıkı yemek yemeye çalışın ve statik bekleme yapın.

Hocam yardımcı olduğunuz için teşekkürler siz bulk döneminde ekstradan bir karışım kullandınızmı yoksa Full ev yemeği mi abandınız okulda yemesi zor oluyor öğle TAA saat 1 de yemek veriyorlar kahvaltıyı 7 de yapıyorum kahvaltının yanında 2 tane ekstradan yumurta yiyorum eve zaten 17 de geliyorum saat 19 da yemek yapıyorum (yemeğe kadar da atıştırıyorum biraz) zaten ekstradan bir şeyde alamıyorum ama okula kuruyemiş falan götürüyom yine de pek bir etki göremiyorum bol karbonhidratlı önerdiğiniz bir karışım varsa çok iyi olur ve hammer curlü bende yapıyorum sizin dediğiniz gibi son tekrarda statik yapmaya başlayacağım

Hocam yardımcı olduğunuz için teşekkürler siz bulk döneminde ekstradan bir karışım kullandınızmı yoksa Full ev yemeği mi abandınız okulda yemesi zor oluyor öğle TAA saat 1 de yemek veriyorlar kahvaltıyı 7 de yapıyorum kahvaltının yanında 2 tane ekstradan yumurta yiyorum eve zaten 17 de geliyorum saat 19 da yemek yapıyorum (yemeğe kadar da atıştırıyorum biraz) zaten ekstradan bir şeyde alamıyorum ama okula kuruyemiş falan götürüyom yine de pek bir etki göremiyorum bol karbonhidratlı önerdiğiniz bir karışım varsa çok iyi olur ve hammer curlü bende yapıyorum sizin dediğiniz gibi son tekrarda statik yapmaya başlayacağım
Hocam ben ilk başlarda yulaf, pirinç unu, süt ve fıstık ezmesini karıştırıp içiyordum, tarifini aşağıya bırakırım. Ancak hem çok kötü bir tadı olduğu için hem maliyetli olduğu için yapmayı bıraktım. Ben beslenme anlamında çok zorluklar çektim ve hala çekiyorum. Benim sorunum iştahla değil, yiyecek yemek bulamıyorum. Evde düzgün bir şey olursa ona abanıyorum, kahvaltıda eskiden tost yerdim yüksek kalorili olduğu için işimi görürdü. Okul yemekhanesinde pirinç tarzı bir şey illa çıkıyor, ondan olabildiğince fazla yiyorum. "Keşke" diyorum bazen... Yapacak bir şey yok, zor zamanlar güçlü insanlar doğurur.
1672864435003.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı