Kollarımdaki damarların gözükmesi

phlegethos

Hectopat
Katılım
23 Mart 2014
Mesajlar
307
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
14 yaşındayım, 1.70 boyum ve 55 kiloyum . 2 Senedir düzensiz spor yapıyorum yani dambıl , mekik, şınav, barfiks zamanı yok bunların. Soruma gelince kollarımda baya bir damarlar falan var . Spor yapınca çıktı heralde bunun yararları ve zararları var mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 15 yaşındayım, 1.64 boyum ve 48 kiloyum. Hiç spor yapmadım. Bende de görünüyor. Hastanede işe yarıyor. Bazı hareketler ile yer değiştiren damarlar var bazen onlarla oynuyorum. Hiç zararını görmedim.
 
Dostum ben sağlık öğrencisiyim sana nedenini söyleyeyim Spor yaparken kaslarını kısaca kolunu zorlarsın, bu eylemden dolayı koluna daha az kan gelir ve damarların şişmeye başlar. Sana tavsiyem biraz çalıştıktan sonra örneğin: 10dk sonra dinlen ve devam et. @phlegethos
 
Bende oynamayı seviyorum arada oynuyorum . Evet hastanede hemen damarı görüp aldılar kanı :D . Artık düzenli spora başlayacam zaten yani bir program yapacam .
 
Çok saçma yorum yapan birisi var adı lazım değil.

Dambıl çalıştığın kas dokusu geliştikçe üstündeki damarları yukarıya doğru itiyor ve buda damarların ortaya çıkmasına etki ediyor. Aynı durum bende de var dambıl yapınca dikkat et daha çok belirginleşir kas dokusu için daha çok protein (besin) gerekir ve kan o bölgeye hücum eder.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı