Kolonya bağımlılık yapar mı?

Kolonyada alkol var. Peki kolonya kullanmak veya odaya sürmek bağımlılık yapar mı? Koku ile sarhoş etmesi mümkün mü?
Hocam ben pandemi döneminden dolayı temizlik hastası durumuna kadar geldim. Sürekli kolonya kullanıyorum elimi veya dışardan gelen eşyaları dezenfekte ediyorum. Daha sarhoş olmadım ama dezenfekte konusunda beni bağımlı etti sizi eder mi bilemem.

Hocam ben pandemi döneminden dolayı temizlik hastası durumuna kadar geldim. Sürekli kolonya kullanıyorum elimi veya dışardan gelen eşyaları dezenfekte ediyorum. Daha sarhoş olmadım ama dezenfekte konusunda beni bağımlı etti sizi eder mi bilemem.
Ben kokusuna bayıldığım için odadaki eşyalara sürüyorum. Oda daha güzel kokuyor.

Kolonyada alkol var. Peki kolonya kullanmak veya odaya sürmek bağımlılık yapar mı? Koku ile sarhoş etmesi mümkün mü?
Kokusuyla falan sarhoş etmez. Sürerken ağzınızla temas ettirmeyin yanlışlıkla tabii ki. Hem çok kötü tat bırakıyor hem de dilinizi, diş etlerinizi tahriş eder ağzınıza kaçarsa. Bir de çok fazla kokusunu yakın mesafeden içinize çekmeyin. Burun damarlarını açabilir, kanama vs ile uğraşırsınız sonra. Ciğerlere de kötü gelecektir tabii ki.

(Tabii ki içme durumundan bahsetmiyorum bile. SAKIN AMA SAKIN... %80 alkollü bir şey, ağız temasına uygun değil. Kör bile eder insanı)

Çok da kullanmayın. Ben de severim kolonyayı. Ara sıra (günde 1-2) elime yüzüme sürerim ama fazlası zarar. Tahriş edebilir cildinizi. Bir de saçlarınıza çok sürmeyin. Bazı insanlar sıcak havalarda yapıyor, kolonyayı eline döküp saçlarına, ensesine falan sürüyor. Rahatlattığı, serinlettiği kesin ama saçları erken beyazlatır bilginize :)

Eşyalarınızı da beyazlatabilir, boyasını çıkartabilir. Hani öyle çarşafınıza, battaniyenize vs sürüyorsanız bir şey olmaz ama her şeye de kullanmayın tabii. Zaten kokusu da kalıcı değil. Çok uçucu özellikte olduğu için 10-15 dk sonra sürmemişe dönersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı