Dostlarım sporla alakalı cidden bir şey bilmiyorum. Bu yüzden mutlaka biler vardır diye danışmak istedim. Öncelikle 3 gündür spora gidiyorum ve 4 aydır spora giden arkadaşımla gittim. Spor hocasına herhangi bir şey sormadan onun dediğini yaptım. Beni aşağıdaki aletlere götürdü ve kullandırdı. Dün ağrıdan dolayı gidemedim. Kolumu belli bir açıdan sonra açamıyorum. Daraltabiliyorum ama genişletemiyorum bu da göz kararıyla 165 derece falan. İki kolum da aynı. Annemin yardımıyla 180 derece yapıp sardım ve düzeldi. Diğer kolum için sargıyı çıkardığım an geri aynı pozisyonu aldı. Düzleştirmeye çalıştığımda acıyor. Fazla ağırlık kaldırmadım zaten. Hangi alette ne kadar kaldırdığımı yazacağım. Muhtemelen hamlık oldu zaten ama doktora gitsem mi bilemedim.
Sağ ve sol olmak üzere her elde 7.5 kilo dambıl kaldırdım.
Dostlarım sporla alakalı cidden bir şey bilmiyorum. Bu yüzden mutlaka biler vardır diye danışmak istedim. Öncelikle 3 gündür spora gidiyorum ve 4 aydır spora giden arkadaşımla gittim. Spor hocasına herhangi bir şey sormadan onun dediğini yaptım. Beni aşağıdaki aletlere götürdü ve kullandırdı. Dün ağrıdan dolayı gidemedim. Kolumu belli bir açıdan sonra açamıyorum. Daraltabiliyorum ama genişletemiyorum bu da göz kararıyla 165 derece falan. İki kolum da aynı. Annemin yardımıyla 180 derece yapıp sardım ve düzeldi. Diğer kolum için sargıyı çıkardığım an geri aynı pozisyonu aldı. Düzleştirmeye çalıştığımda acıyor. Fazla ağırlık kaldırmadım zaten. Hangi alette ne kadar kaldırdığımı yazacağım. Muhtemelen hamlık oldu zaten ama doktora gitsem mi bilemedim.
Sağ ve sol olmak üzere her elde 7.5 kilo dambıl kaldırdım.
Bu adam Daha Göğsünün g'sini çalıştırmamış olan yeni bir üyeye (Tahminimce Genç bir arkadaşımızdır) Butterfly (Senin attığın Pec deck'in gerçek adı) yaptırıyor ve ben hocayım mı diyor ? : D
Bu adam Daha Göğsünün g'sini çalıştırmamış olan yeni bir üyeye (Tahminimce Genç bir arkadaşımızdır) Butterfly (Senin attığın Pec deck'in gerçek adı) yaptırıyor ve ben hocayım mı diyor ? : D
tamam, şimdi anladım kusura bakma yanlış okumuşum kafam dağınık biraz. sıkıntı olmaz bende de olmuştu 180 yapınca fena ağrıyordu başlarda da hiç yapamıyordum sayılır, sen benden fazla yapmışsın demek ki. geçer birkac güne olmadı haftaya, endiselenmene gerek yok
tamam, şimdi anladım kusura bakma yanlış okumuşum kafam dağınık biraz. sıkıntı olmaz bende de olmuştu 180 yapınca ağrıyordu, sen benden fazla yapmışsın demek ki. geçer birkac güne olmadı haftaya, endiselenmene gerek yok
İlk haftalarında 20 sabit ile gir vücut hamlığını atsın daha sonra yavaş yavaş kilolarını arttırırsın. Arkadaşın fazla kaldırıyor diye gaza gelme, laf ediyorsa da bırak laf etsin.
Pec deck yeni başlayanlara yaramaz. O ve cable press sende aynı ağrıyı yapar. Ağrıyı hafif tahmin ediyorum. Testi de basit elinin avcu sana bakacak şekilde dirsekten ele kadar olan kısmı bir masaya koy> Elini yumruk yap ve el bileğinden sağ sola elini yumruk halde oynat> Pazu ile Dirsek kesim noktasında bir tendon hareketi göreceksin. (kırmızı ile işaretli)
Buradan tendonu teyit et zorlama acı ağrı yapıyor mu? Ağrı olma sebebi pec deck cable press gibi hareketlerin yardımcı kas grupları çalışılmadan yapılması. Maalesef artık GYM'ler böyle hocalar ile dolu doğru ve verimli bilgilere ulaşmak zor.