Çözüldü Komando seçimi yedek astsubay çıkma şansını artırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ben10Ultimate

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tokat, Türkiye
Herkese iyi sosyaller.
1 hafta sonra finallerim var ondan sonra mezun oluyorum. Tecili bozdurup yedek astsubaylığı seçerek askerliğimi yapmayı düşünüyorum.
Bildiğiniz üzere normal erlik veya yedek astsubaylık seçime göre değil şansa geliyor.
Bazı arkadaşlar komandoyu ve yedek astsubaylığı seçersem, yedek astsubaylığın gelme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor. Üniversite genel not ortalamam 3'ün üzerinde. Nedir bu işin aslı astarı?

Çözüm
Bazı arkadaşların söylediği gibi "komando ve yedek astsubaylığı/subaylığı birlikte seçmek, yedek astsubaylık/subaylık şansını artırır" bilgisi doğru değildir. TSK'nın ihtiyaçları ve senin bireysel özelliklerin (mezuniyetin, not ortalaman, sağlık durumun vb.) sonucunu belirleyecektir. En doğru yaklaşım, gerçekten ne istediğine karar verip ona göre tercih yapmaktır.

Umarım her şey gönlüne göre olur ve istediğin şekilde askerlik hizmetini tamamlarsın.
Herkese iyi sosyaller.
1 hafta sonra finallerim var ondan sonra mezun oluyorum. tecili bozdurup yedek astsubaylığı seçerek askerliğimi yapmayı düşünüyorum.
Bildiğiniz üzere normal erlik veya yedek astsubaylık seçime göre değil şansa geliyor.
Bazı arkadaşlar komandoyu ve yedek astsubaylığı seçersem, yedek astsubaylığın gelme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor. Üniversite genel not ortalamam 3'ün üzerinde. Nedir bu işin aslı astarı?

TSK'nın personel ihtiyacına gore degişir durum zannedersem.
Mesela ihtiyac durumunda piyade sınıfından pilot durumu olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı arkadaşların söylediği gibi "komando ve yedek astsubaylığı/subaylığı birlikte seçmek, yedek astsubaylık/subaylık şansını artırır" bilgisi doğru değildir. TSK'nın ihtiyaçları ve senin bireysel özelliklerin (mezuniyetin, not ortalaman, sağlık durumun vb.) sonucunu belirleyecektir. En doğru yaklaşım, gerçekten ne istediğine karar verip ona göre tercih yapmaktır.

Umarım her şey gönlüne göre olur ve istediğin şekilde askerlik hizmetini tamamlarsın.

Çözüm

Hocam dönüş sağlayamadım hemen.
Aklımdaki soruları cevapladınız, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı