Kombiyi her zaman aç kapa yapmak doğru mu?

Evet, böyle yaparsanız daha çok harcar belli bir sıcaklıkta tutup ihtiyacınızda arttırmak daha iyi olacaktır. Sürekli kapat aç yaptığınız için su soğuyor ve ısıtmak için daha fazla enerji harcıyor.
 
Aç kapa yapmak daha çok yakmaz cebinde ki üç kuruşa göz diken kapitalist doğalgaz dağıtıcılarının yalan propagandası.
Fazla yakmakla alakalı durum yok sadece ev geç ısınır ve çabuk ısınsın diye doğalgazın ayarını çok açarsın fark edebilir belki yani değişececk tek şey konforun olur biraz.
Sürekli açık tutmak daha çok enerji harcatır ama konforunu arttırır sadece yani evin ısınması vs. daha kısa sürer haliyle.
Kendim test ettiğimde 2 sene önce falan 1 ay boyunca gündüz kapatıp akşam yaktım faturam 600 gelmişti sonra gündüz kıstım akşam açtım o ay 900 küsür fatura geldi.
Aç kapa çok yakar olayı şehir efsanesi yada bu dağıtıcıların propagandası falan.
Konforundan taviz verirsen gündüz kapat akşam aç az fatura gelir kısaca.
 
Kombiyi sürekli açıp kapatmak zararlı değildir. Teknik olarak zararı yok. Zarar kısmı gaz tüketiminde maddi olarak yansıyor.

Oda termostatı kombiyi bu şekilde yönetiyor. Kombi için zararı yoktur. Belirlediğiniz ısıya göre devreye alır ve devreden çıkarır. Az fatura gelmesini istiyorsanız programlanabilir oda termostatı edinin. İstediğiniz zaman dilimine, istediğiniz sıcaklık ayarı atıyorsunuz. Eviniz hep sıcak kalıyor ve fatura saçma sapan gelmiyor.

Kombiniz modülasyonlu ve oda termostatı bunu destekliyorsa faturanız %15-20 azalıyor. Kendim Baymak kombi ve kablosuz oda termostatı kullanıyorum. Sıcaklık 20.5 dereceye gelince kombi çalışmayı durduyor. Sıcaklık 19 derece olunca tekrar devreye giriyor.Gece ise sıcaklık 17 dereceye düştüğü zaman devreye girecek şekilde ayarlıyorum. Gece nadiren çalışıyor.

Modülasyon desteklediği için bunu en kısık alev seviyesinde yapıyor çünkü tesisatta bulunan su hala sıcak. Bu şekilde geçen sene 55 derece sabit, ayarlar dediğim gibi en soğuk ayda 600TL fatura ödedik.

Ev 2 katlı, kuzey cephe.

Ben kombiye gaz giriş vanasını baya kıstım. Dolayısıyla içeride yanan alevin küçüldüğünü tahmin ediyorum. Ayarladığım dereceye daha uzun sürede gelip kapanıyor.
Kombiler gaz akışını ve alev boyunu otomatik ayarlar. Vanayı sonuna kadar kısmanız ya da bunu açmanız fark ettirmez.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı