hocam yazılanlar gayet anlaşılır sadece detay sorucam eğer sizi sıkmassamKardeşim bir polis olarak söylüyorum, üstte yazılanlarda bilgi eksikliği var. Şu an dışarıdan komiser alımı yok. Meslek içinde sınavını kazanıp mülakatları geçersen komiser yardımcısı olursun. 4 yıl sonra kıdem durdurman yoksa komiser olursun. Yani ilk önce rütbesiz polis memuru olman gerekir. Polis olabilmen için liseden sonra ilk sınav olan YKS'den belli bir puanı geçmen gerekir. Polis meslek yüksek okulunu kazanırsan 2 yıl yatılı okur okulunu başarı ile tamamlarsan polis olursun. Komiserlik için 4 yıllık lisans mezunu olman gerekir. Liseden sonra 4 yıllık lisans mezunu olursan KPSS ile polisliğe girmen gerekiyor. Polis olduktan sonra meslekte en az 2 yıl geçirirdikten sonra komiser yardımcılığı sınavlarına girersin kazanırsan olursun. Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.
Hocam yazılanlar gayet anlaşılır sadece detay soracağım eğer sizi sıkmazsam
TYT ile polis olucağım evet ama dediğiniz gibi 4 yıllık lisans almam lazım hangi bölüm veya alandan 4 yıllık lisans almam lazım?
Bunu polis olup dışarıdan okuyarak yapabilir miyim?
hocam konu açılmışken soriyimTYT ile PMYO kazanıp 2 yıl yatılı polis okulu okuyup polis olursun. Polis olduktan sonra meslek içinde açık öğretimden 4 yıllık lisans okuyabilirsin tabii ki. 4 yıl lisans mezunu olduktan sonra komiser yardımcılığı sınavına girersin. Zaten meslekte 2 yıl geçirmen gerekiyor, o sürede de açıktan lisansı 4 yıla tamamlarsın. Bölüm fark etmiyor en kolayına hangisi gelirse onu oku. Ama mühendislik bölümü bitirirsen kıdemin 1 derece yükselir. Memurlukta kıdem yükselmesi demek biraz daha fazla maaş demek.
Hocam konu açılmışken sorayım
Kimle konuşsam çok zor, mobinge dayanamazsın, tatilin yok, çalışma saatin yok gibi gibi şeyler diyor çoğu doğru olduğunu biliyorum o yüzden zaten komiserlik istiyorum, siz polis olduğunuz için bir de sizden duymak isterim polislik dışarıdan göründüğü gibi mi?
Kardeşim bir polis olarak söylüyorum, üstte yazılanlarda bilgi eksikliği var. Şu an dışarıdan komiser alımı yok. Meslek içinde sınavını kazanıp mülakatları geçersen komiser yardımcısı olursun. 4 yıl sonra kıdem durdurman yoksa komiser olursun. Yani ilk önce rütbesiz polis memuru olman gerekir. Polis olabilmen için liseden sonra ilk sınav olan YKS'den belli bir puanı geçmen gerekir. Polis meslek yüksek okulunu kazanırsan 2 yıl yatılı okur okulunu başarı ile tamamlarsan polis olursun. Komiserlik için 4 yıllık lisans mezunu olman gerekir. Liseden sonra 4 yıllık lisans mezunu olursan KPSS ile polisliğe girmen gerekiyor. Polis olduktan sonra meslekte en az 2 yıl geçirirdikten sonra komiser yardımcılığı sınavlarına girersin kazanırsan olursun. Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.
Hocam mesela PMYO'ya girip mezun olduktan sonra açıktan lisansa tamamlasak yine komiser olabilir miyiz?
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz içinOlabilirsin tabii ki. Komiserlik için lisans diploman olması yeterli.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.