Kompresör ile kasa temizleme

20Okan20

Kilopat
Arkadaşlar selam bilgisayarımı alalı yaklaşık 8 ay oldu ve içi de tozlandı kasayı temizlemek istiyorum. Kompresörüm var. Kasayı balkona çıkartıp uzaktan hava tutsam yeterli olur mu? Çünkü bu dönemlerde biliyorsunuz COVID-19 salgını var ve termal macun kullanamam şu an olsa da kullanmasını bilmiyorum.

Arkadaşlar selam bilgisayarımı alalı yaklaşık 8 ay oldu ve içi de tozlandı kasayı temizlemek istiyorum. Kompresörüm var. Kasayı balkona çıkartıp uzaktan hava tutsam yeterli olur mu? Çünkü bu dönemlerde biliyorsunuz COVID-19 salgını var ve termal macun kullanamam şu an olsa da kullanmasını bilmiyorum.
Sari renkli kompresor kullanmistim zamaninda cokca. Uzaktan tutmaniz yeterli.

Sadece tozunu alırsın. Performans artışı olsa bile hissetmezsin.

Olur. Ben yıllardır öyle yapıyorum. Dibine sokup zarar verecek basınca maruz kalmamasına dikkat etsen yeter.
Kabalık etmek istemem ama neden? Tozunu alınca bilgisayar daha az ısınıp FPS artmıyor mu ben böyle biliyorum ama yanlışım varsa düzeltir misin?
8 ayda çok tozlanmamıştıra getirmeye çalıştı herhalde arkadaş. FPS çok artmaz. Isınmayı azaltır. Çok ısınıp kendi performansını düşürüyorsa ya da kendini kapatıyorsa bunu azaltırsınız.

Kabalık etmek istemem ama neden? Tozunu alınca bilgisayar daha az ısınıp FPS artmıyor mu ben böyle biliyorum ama yanlışım varsa düzeltir misin?
Her tarafi toz kapli kasalar gordum gecirdim. Kasa acilmiyordu bile, surekli donmalar, takilmalar oluyordu. Guzel bir temizlik yapinca cidden fark ediyordu ve bilgisayar kendini hissediyordu. Etkisi yok diye bir sey soylemek pek dogru degil. Donanim parcalarinizin sagligi acisindan tozdan arindirmak pozitif.

Olur. Ben yıllardır öyle yapıyorum. Dibine sokup zarar verecek basınca maruz kalmamasına dikkat etsen yeter.

8 Ayda çok tozlanmamıştıra getirmeye çalıştı herhalde arkadaş. FPS çok artmaz. Isınmayı azaltır. Çok ısınıp kendi performansını düşürüyorsa ya da kendini kapatıyorsa bunu azaltırsınız.

Isınıp kapanmıyor da artık 8 ay oldu daha fazla tozlanmadan temizlemeliyim düşüncesiyle yola çıktım yani daha geç olmadan temizliyeyim de tozdan dolayı zarar gelmesin diye yoksa bi sıkıntım yok yani.
Her tarafi toz kapli kasalar gordum gecirdim. Kasa acilmiyordu bile, surekli donmalar, takilmalar oluyordu. Guzel bir temizlik yapinca cidden fark ediyordu ve bilgisayar kendini hissediyordu. Etkisi yok diye bir sey soylemek pek dogru degil. Donanim parcalarinizin sagligi acisindan tozdan arindirmak pozitif.

Anladım. Cevabın için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı