Komşudan kablo ile internet nasıl çekilir?

Eros188

Kilopat
Binamda boş port olmadığından komşumdan kablo çekmek istiyorum. Onlardan Ethernet kablosunu modemime takıp kullanabilir miyim? Modemim ASUS DSL- N16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben evde iki modem kullanıyorum, odalarda güçlü olsun diye aynı mantıkla ikinci bir modem kurabilirsiniz evinize komşudan kabloyla çekip.

Modem ara yüzünde köprü bağlantı yapıyorsunuz.

Sonrasında gene bilgisayar için kendi modeminizden kablo çekebilirsiniz.

Kullanabilirsiniz, internette hız düşmesi gibi genel sorunlar olmaz. Modem arayüzünden bir kaç ayarlama gerekli. Hem Wi-Fi, hem de direkt modemin diğer ethernet portlarından bilgisayara takıp kullanabilirsin. Router görevi görür.

Komşunuzdan o kabloyu nasıl çekeceksiniz ki? Arada kapılar, pencereler var. Zor bir iş. Yani anlamadım gerçekten, ya duvar kırmanız gerekecek ki bunu karşı tarafın kabul edeceğini hiç düşünmüyorum ya da balkondan falan sarkıtacaksınız ki bu da çok abes bir durum.
Eğer komşunuzla aranızda çok mesafe yoksa güçlü bir WIFI dağıtıcı alın, komşunuzun internetine ortak olun. Faturayı da ikiye bölün. Yasal değil ama yapacak bir şey de yok. Böyle yapmak daha iyi sanki. Hem yaşlı ve Internet kullanmıyorlarsa hızda da bir problem olmaz.

Sağ alt çaprazımda çok mesafe yok aslında bir pencereden geçecek yaklaşık bende 40 metrelik CAT6 kablo var fazla fazla yeter eğer yapabilirsem kablolu daha sağlıklı olur. Wi-Fi güçlendirici var bende fakat iyi değil ve ping yapıyor en son seçenek onlar olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…