Komşudan kablo ile internet nasıl çekilir?

Sağ alt çaprazımda çok mesafe yok aslında bir pencereden geçecek
O pencere geri kapanacak mı? Kapanacaksa bir problem yok da ben çok öyle olacağını sanmıyorum. Matkapla delseniz bu sefer karşı taraf bunu istemez. Bilmiyorum, yine de deneyin. Bir ihtimal bu kombilerin borusu için camlar deliniyor. O cam deliğinden geçirirseniz geçirebilirsiniz. Ondan sonrası da artık kroşeler ile kablo duvara sabitlenebilir. Deneyin artık olmazsa dediğiniz gibi adaptörler ile sonuç alırsınız ya anladığım kadarıyla çok uzak da değil. Çok kaliteli bir adaptör iş görür.

Pencereyi kapattığınızda 2 olasılık var;
  • kablo ezilerek kırılacak,
  • pencere kapanmayarak soğuk hava geçişine neden olacak.

İnternet paylaşımı suçtur bu arada. Komşunuz da siz de cezai işlem görebilirsiniz. Zaten ceza kesmeye yer arıyorlar şu aralarda.

İllaki kablo çekeceğim diyorsanız;

• Cat6 kabloyu komşunuzun modemine takacaksınız.
  • Bina içerisinde kuytu köşe, ezilmeyeceği, takılmayacağı şekilde kabloyu 100 metreyi aşmayacak şekilde evinize getireceksiniz.
  • Kendi modeminizin Access point özelliği varsa onu kullanacaksınız, yoksa bir access point alacaksınız.

Ben salondan odaya pencerenin yanından yuvarlak bir delik açtım sadece kablo geçecek şekilde, sonra silikon çektim çevresine ne soğuk giriyor, ne de kablo eziliyor yani doğru işçilik ile kesinlikle sorunsuz kullanılabilecek bir yöntem.

Şu an TV, laptop kablo ile bağlı artı olarak odada ikinci bir modem var ve bilgisayara da oradan kablo ile geliyor.

Ana modemde aldığım hız birebir her yerde aynı.

NOT: Burada düşünmen gereken tek senaryo, karşı tarafın modemi kapatması veya elektrikten çekmesi olsun onun dışında herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı