Komut sistemi C:\WINDOWS\system32\ olarak başlamıyor

ersincaki

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
73
Arkadaşlar Windows 11'de Terminal'i yönetici olarak çalıştırdığımda C:\WINDOWS\system32\ olarak başlamıyor. Terminalden pek anlamadığım için bu konuyu açtım.
İnternette gördüğüm bir videodaki işlemi yapmak istiyorum ama terminali açtığımda bende C:\User\ersin\ olarak başlıyor. Ne yapmam gerek?
 
O dizine dosya gezgini ile gidip Shift + sağ klik ile terminali o dizinde başlatabilirsiniz. Veya terminal üzerinden "cd" komutu ile istediğiniz dizine geçiş yapabilirsiniz.
 
Yönetici olarak başlatırsan system32 pathinde açar. Uzun süre terminal kullanan birisi olarak denk gelmedim böyle bir hadiseye.
Dedim ya yönetici olarak çalıştırıyorum diye

O dizine dosya gezgini ile gidip Shift + sağ klik ile terminali o dizinde başlatabilirsiniz. Veya terminal üzerinden "cd" komutu ile istediğiniz dizine geçiş yapabilirsiniz.
Tam olarak nasıl anlamadım.
 

Normal yolla açarsanız Windows kullanıcıya göre açar bu bir hata değildir herkeste böyle yönetici olarak açarsanız terminalin tüm kodlarını aktif kullanabilirsiniz ve bilgisayar sizi System olarak gösterir yönetici olarak çalıştır derseniz sorun hallolucaktır.



Örnek resim: Normal başlatma.



Örnek resim: Yönetici olarak açma.
 

Böyle olmazsa Windows Powershell ile açıpta deneyebilirsiniz.
Yine yönetici açınız.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…