Kondansatör değişimi nasıl yapılır ?

ChikiTiger

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 4600H - GTX 1650 - 16GB 3200 MHz - Acer Nitro 5
LG FLATRON L1719S monitörüm var, bu gün açtığımda görüntü olmadığını gördüm için açtığımda ise kondansatörlerden biri şişmişti. Bunu değiştirirken lehim makinesi kullansam sıkıntı çıkar mı ve değiştirirken nelere dikkat etmeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
LG FLATRON L1719S monitörüm var, bu gün açtığımda görüntü olmadığını gördüm için açtığımda ise kondansatörlerden biri şişmişti. Bunu değiştirirken lehim makinesi kullansam sıkıntı çıkar mı ve değiştirirken nelere dikkat etmeliyim ?
Farad (uF) değeri aynı olacak şekilde daha yüksek voltajlı olması devre korumasını artıracak şekilde kalem havya ile değiştirmenin zararı olmaz dostum.

Lehim makinesi kullanacaksın zaten. Önemli olan kısa devre yaptırmamak, çok lehim kullanırsan iki ayak (devre kartının üstündeki iyi delik nokta yani) birbirine karışır hemen, sonra ayırması bölmesi zor oluyor. Ayrıca kondansatörün kutuplarına dikkat et.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler sayenizde hallettim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı