Kondansatörde Depolanan Enerji Hesabı

sauths

Megapat
Makaleler
1
Merak edenler için kondansatöre ne kadar elektrik yükleyebiliriz hesap yolu.

(0,5)xCxV^2=Watt saniye.

Yani Farad'ın yarısıyla Volt'un karesini çarpıyoruz. Çıkan sonuç saniyedeki watt. Günlük hayatta watt saat kullanıldığı için cihazlarda yani. Bu çıkan sonucu 3600'e böleriz. Örneğin elimizde 2,7v 500f kondansatör varsa;

0,5x500x2,7x2,7=1822,5 watt saniye

1822,5÷3600=0,50625 Watt. Yaklaşık 0,5 W yani yarım watt yapar.

0,5 watt'lık bir cihazı 1 saat çalıştırır.

Bunlarda genelde depolama değil de yüksek amper özelliği daha kullanışlı olur. Yani kısa devre yaptırarak puntalama yapılabilir vs.
Ya da sizin hayal dünyanıza kalmış :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 25 30kW gibi bir elektrikli motosiklet yapmak istiyorum bunu 1 saat tam gücte kullanabiecegim bir pil yapmalıyım ama yeterli bilgim yok bunun için kondansatör kullanabilir miyim kullanamazsam nasıl bir pil kullanabilirim bununla ilgili bana yardımcı olabilecek biri var mı?

Daha az göster.

Merhaba 25 30kW gibi bir elektrikli motosiklet yapmak istiyorum bunu 1 saat tam gücte kullanabiecegim bir pil yapmalıyım ama yeterli bilgim yok bunun için kondansatör kullanabilir miyim kullanamazsam nasıl bir pil kullanabilirim bununla ilgili bana yardımcı olabilecek biri var mı?

Daha az göster.

25-30 kW çok büyük bir değer. Fikir vermesi açısından; standart bir araba aküsü 12v 60 Ah'dır. 12x60 = 750W yani bir araba aküsü 0.75 kW'tır 1 kW bile etmiyor.(kaba hesap yapıyorum). 25 kW için yaklaşık 33 tane araba aküsü lazım. Bisiklet için bu kadar akünün büyüklüğünü, ağırlığını, hayal edebilirsiniz. Li-on pil ile biraz daha küçülebilir hacim ama yine de devasa olacaktır, maliyetine girmiyorum bile. Maliyeti bisikletin fiyatının kat ve kat fazlası olur, değmez.

Akım koruma devresi ile kapasitorlerden yararlanarak 12-24 saatlik depolar olarak kullanabilir miyim? Solar sistem içinde kullanacağım acil yardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı