Kondansatörlerde boyut önemli mi?

Johan Hegg

Hectopat
Katılım
1 Mart 2017
Mesajlar
205
Çözümler
1
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler dilerim. Bugünkü sorumuz kondansatörlerde boyut önemli midir? Bir örnek vererek sorumu daha da açayım. Geçen günlerde bir bas gitar amfisi aldım. Ürün 2. el olduğundan dolayı kondansatörünün 1 tanesi üstten yarılmıştı. Ben de değiştirmeye karar verdim ve söktüm. Bu kondansatörden amfinin devresinde 2 adet var. Değerleri 2200UF 25vboyutları 13x25mm. İnternetten sipariş vereyim dedim. Değerleri aynı olmasına rağmen boyutları 13x20, 16x25 gibi benimkiyle alakasız boyutlarda. Bu kondansatörden alsam, devreye taksam, 1 tanesinin boyutu 13x25 diğerininki 13x20 olacak devrede. Ama uf ve voltaj değerleri aynı. Devrede veya performansta problem yaratır mı?
 
Boyut önemli değil. Farklı firmalar aynı değerde farklı boyutlarda kondansatör çıkartabiliyor. Ancak kalitesine ve iç direncine göre de fark yaratabilir. Fakat sizin senaryoda bu durumdan etkilenmezsiniz.

Kısaca sıkıntı olmayacaktır.
 
Hayır, boyut olarak senin dikkate almanı gerektirecek bir husus yok. Firmadan firmaya, üretimden üretime boyutlar değişir. Profesyonel ve ince işlerde boyutun montaj için önemi olabilir ama senin söylediğin senaryoda fark yaratmaz bu.
 
Hocam kondansatör için en önemli değer kapasitedir. Daha sonra depolama yani voltaj değeridir. Siz 2200UF demişsiniz bu olmak zorunda. 25V depolama değeri uygun seçmek en doğrusu olur. Boyutu sizi şaşırtmasın. Değerler tutsun yeter.
 
Teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak o zaman. Kondansatörü dün aldım. Fakat kondansatör baya çapı genişti. Karta zor oturtturdum. Yandaki kondansatörle dip dibe. Sıkıştırılmış gibi yani. Isınma v.s olur mu ? Sorun yaratır mı bu durum ?
 

Geri
Yukarı