Konsol önerisi

Ata Ömer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 10.sınıf lise öğrencisiyim ve bildiğiniz üzere sömestr tatili geldi. Okulumda dereceye girdiğimden mütevellit ailemin bana hediye borcu var. Bilgisayarımın eskidiğinden dolayı oyun bilgisayarı veya oyun konsolu almayı düşünüyorum. Bilgisayar fiyatları çok tuzlu geldi ve bende konsol almaya karar verdim.

Konsol piyasasının 3 büyük konsolu olan; PS5 Slim, Xbox series X/S arasında kaldım. PS5 Slim ve Xbox Series X arasındaki fiyat farkını göze alırsak PS5 Slim daha cazip geldi bana ve böylece Series S ve PS5 Slim arasında kalmış bulundum. Şimdi diyeceksiniz PS5 Slim fersah fersah üstün fakat 11.sınıfta yavaştan YKS sınavına hazırlanacağımı göz önünde bulundurmaktayım.

Ayrıca ben casual bir oyuncu olduğumu ve günlük 1 bilemedin 1,5 saatimi oyunlara ayırıyorum. Herhangi bir grafik takıntım da yok bunları göz önüne alarak bana bir öneri yaparsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox platformu üzerinde daha uygun fiyatlı oyunlar var. PS5 tarafında ise özel oyunlar oluyor içerisinde ps store'da. Takıntın eğer yoksa, xbox series s alabilirsin veya azıcık daha üstüne eklersen ps5 slim alabilirsin.

Hocam şimdi PS5 slim ve XBOX Series X'in yüksek fiyat farkı olma sebebi. Series X'in Microsoft garantili cihazlarının daha pahalı olarak satışa sunulmasından kaynaklı. İthalatçı garantili almak istediğinizde fiyatlar kafa kafaya olacaktır. PS5 almaya imkanınız varken Series S almak mantıksız olur. PS5 tarafında exclusive oyunları oynamak istiyorsanız PS5 almanız daha mantıklıyken, ben oyunlara çok para vermeyeyim XBOX Game Pass (aylık 300tl) alayım 200-300 oyun arasından seçip seçip oynayım diyorsanız XBOX'a yönelmeniz daha iyi olacaktır. Bütçenizi düşünerek hareket edin.

Oynayacağın oyunlara karar vediysen ve herhangi bir takıntında yokmuş zaten bütçene uygun olanı alıp günlük 1-2 saatte saydığın konsolların hepsi seni tatmin edecektir bence. Ben bu durumda kalsam. Bütceme uygun olani alip geçerdim.

Hocam şimdi PS5 Slim ve Xbox Series X'in yüksek fiyat farkı olma sebebi. Series X'in Microsoft garantili cihazlarının daha pahalı olarak satışa sunulmasından kaynaklı. İthalatçı garantili almak istediğinizde fiyatlar kafa kafaya olacaktır. PS5 almaya imkanınız varken Series S almak mantıksız olur. PS5 tarafında exclusive oyunları oynamak istiyorsanız PS5 almanız daha mantıklıyken, ben oyunlara çok para vermeyeyim Xbox Game Pass (aylık 300TL) alayım 200-300 oyun arasından seçip seçip oynayayım diyorsanız Xbox'a yönelmeniz daha iyi olacaktır. Bütçenizi düşünerek hareket edin.

İthalatçı garantisi ile normal garanti arasındaki fark nedir?

Xbox platformu üzerinde daha uygun fiyatlı oyunlar var. PS5 tarafında ise özel oyunlar oluyor içerisinde PS Store'da. Takıntın eğer yoksa, Xbox Series S alabilirsin veya azıcık daha üstüne eklersen PS5 Slim alabilirsin.

Series S alma durumumda tahmini olarak beni kaç sene götürür? Kaç sene sonra artık güncel oyunlar konsola gelmez?

Series S alma durumumda tahmini olarak beni kaç sene götürür? Kaç sene sonra artık güncel oyunlar konsola gelmez?
Series S 2020 yılında çıktı. Bana göre 4-5 yıl daha güncelleme alır diye düşünüyorum. Xbox 360 bile 2024 yılına kadar güncelleme aldığına göre.

Normal garantide Microsoft Türkiye ilgilenir. Atıyorum kontrolcünüzde sıkıntı çıktı hemen yenisiyle değiştirirler. Konsol anakartı yandı tamir ederler veya yenisini yollarlar. İthalatçı garantide ise bozulduğunda Microsoft türkiye ilgilenmez. Sizin satın aldığınız firma garanti verir. Ama konsollarda hemen bozulacak bir durum yok. 2 sene garanti oluyor genelde zaten. Siz 1,5 2 saat kullanacağım diyorsunuz günlük. Hor kullanmadığınız sürece bozulma ihtimali çok düşük. Normal Microsoft garantisi için 8 9 bin TL fazla ödemek mantıksız olur. O parayla güzel oyunlar satın alabilirsiniz.

Mesela Series X distribütör garantili 35bin TL'yken ithalatçı garantili 25 bin TL karar sizin.

Series S 2020 yılında çıktı. Bana göre 4-5 yıl daha güncelleme alır diye düşünüyorum. Xbox 360 bile 2024 yılına kadar güncelleme aldığına göre.

Güncelleme almasından ziyade kaç sene güncel hikayeli oyunları oynayabilirim diye ilgileniyorum. Ne dersiniz 2027-28 kadar güncel oyunlar çıkar mı? Bir yerden duyduğuma göre Xbox Series X için çıkan her oyun Series S'e de çıkacakmış.

Güncelleme almasından ziyade kaç sene güncel hikayeli oyunları oynayabilirim diye ilgileniyorum. Ne dersiniz 2027-28 kadar güncel oyunlar çıkar mı? Bir yerden duyduğuma göre Xbox Series X için çıkan her oyun Series S'e de çıkacakmış.
Bence çıkar. Dediğim gibi. Xbox 360'ın güncelleme ve oyun satın alma desteği 2024'de sona erdi. En son Xbox 360 E çıktı 2012 yılında ve 12 yıl güncelleme aldı. Rahat çıkar bence oyun desteği.

Normal garantide Microsoft Türkiye ilgilenir. Atıyorum kontrolcünüzde sıkıntı çıktı hemen yenisiyle değiştirirler. Konsol anakartı yandı tamir ederler veya yenisini yollarlar. İthalatçı garantide ise bozulduğunda Microsoft Türkiye ilgilenmez. Sizin satın aldığınız firma garanti verir. Ama konsollarda hemen bozulacak bir durum yok. 2 sene garanti oluyor genelde zaten. Siz 1,5 2 saat kullanacağım diyorsunuz günlük. Hor kullanmadığınız sürece bozulma ihtimali çok düşük. Normal Microsoft garantisi için 8 9 bin TL fazla ödemek mantıksız olur. O parayla güzel oyunlar satın alabilirsiniz.

Mesela Series X distribütör garantili 35bin TL'yken ithalatçı garantili 25 bin TL karar sizin.

Hocam peki insanın kafası karışıyor bir sürü satıcı var hangisinden alacağım bana Xbox series s/x ve PS5 Slim'i nereden alıcağıma dair bir öneri yapar mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı