Konsol vs PC

Hangisi

• Konsol

• PC

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bana kalırsa konsolun bilgisayardan iyi verdiği tek şey hissiyat diyebilirim, odanızı ona göre tasarladığınız sürece. Günde 1-2 saat oyuna ayırabilecek yoğun bir iş hayatınız varsa ve teknolojiyle uğraşmıyorsanız konsol, kalan her senaryoda bilgisayar.

Uzun yıllar PS2 ve PS4 kullanmış biri olarak net PC. Hele ki konsol tarafında oyunlar bu kadar zamlanmışken. PC'de yapabileceklerinin sınırı yok, ister mod kur, ister yama kur, ister Epic veya Steam'den ister diğer platformlardan satın al. Yanına bir de kontrolcü aldın mı tadından yenmez. Dragon's dogma 2'ye başladım 2 gün önce, 9. nesil Xbox kontrolcüsüyle 2K'da sorunsuz sıkıntısız oynuyorum.

Aktif olarak PC kullanıcısıyım 5 yıldır (oyunlar için). Ama 5 yıl öncesine kadar da her zaman konsol kullanıcısıydım. Ama gerçekten diyebilirim ki konsolun rahatlığı cidden daha güzel. Evet PC'de oyunlar çoğu zaman çok daha iyi performansta çalışıyor, 4K 60FPS vs. falan ama konsol rahatlığı bulamadım ben hiçbir zaman. PS2 döneminden beri aktif oyuncuyum. CD'yi tak, oyunu çalıştır, 1 kere bile sorun yaşamadan oyunu bitir olayı aşırı güzel bir şey. Bu hala daha da devam ediyor konsollarda. Ama PC'de yok grafik ayarıydı, yok FPS dropları falan filan bir yerde illa uğraştırıyor. Ama aktif olarak diyecek olursak PC daha mantıklı ülkemizde tabii ki, konsollardaki fiyatlar çığırından çıktı çoktan.

Konsolun stabilitesini ve konforunu mu yoksa PC'nin mod seçenekleri ve yama desteğini mi tercih edersiniz?

Bilgisayar tabii. Konsoldan bilgisayara geçince hayat kalitem arttı. Her oyunu Türkçe oynuyosun her oyunu daha yüksek grafiklerde daha yüksek FPS'lerde oynuyorsun ayrıca strateji oyunlarının ve Online oyunların desteği bilgisayarda daha fazla hem fiyatta da bilgisayar önde. Baktın normal oyunlar çok pahalı paylaşımlı hesap alır oynarsın. Tek sıkıntısı PC'ye bazen oyunlar optimizasyon olarak çok kötü çıkıyor. Ama o oyunlara gelene kadar bir sürü kaliteli oyun oynarsın zamanla da diğerleri düzelir onları oynarsın. Hem konfor istiyorsan da alırsın puf gibi bir sandalye uzana uzana oynarsın çözülmeyek bir şey değil bana kalırsa.

Bilgisayar tabii. Konsoldan bilgisayara geçince hayat kalitem arttı. Her oyunu Türkçe oynuyosun her oyunu daha yüksek grafiklerde daha yüksek FPS'lerde oynuyorsun ayrıca strateji oyunlarının ve Online oyunların desteği bilgisayarda daha fazla hem fiyatta da bilgisayar önde. Baktın normal oyunlar çok pahalı paylaşımlı hesap alır oynarsın. Tek sıkıntısı PC'ye bazen oyunlar optimizasyon olarak çok kötü çıkıyor. Ama o oyunlara gelene kadar bir sürü kaliteli oyun oynarsın zamanla da diğerleri düzelir onları oynarsın. Hem konfor istiyorsan da alırsın puf gibi bir sandalye uzana uzana oynarsın çözülmeyek bir şey değil bana kalırsa.
Her oyunu Türkçe oynuyorsun kısmı aslında doğru değil. Türkçe yama yapan olursa oynuyorsun, yoksa yapımcılar her oyunu Türkçe çıkarmıyor.

Konsolun rahatlığı olayı(Bir olay haricinde, ki o da mükemmelliyetçi kesim için yine yalan) eskide kalmış günümüzde ise cahil tayfanın kendini iyi hissettirmek için kendi kendine söylediği bir yalan. Konsolun ülkemizde pek bir albenisi yok.

PC, ama kesinlikle laptop. Çünkü yıllardır PC'yi PS5 niyetine TV'ye bağlıyorum.

ROG Ally ya da Steam Deck gibi el bilgisayarları da olabilir hem yanında da taşırsın.

Konsolun rahatlığı olayı(Bir olay haricinde, ki o da mükemmelliyetçi kesim için yine yalan) eskide kalmış günümüzde ise cahil tayfanın kendini iyi hissettirmek için kendi kendine söylediği bir yalan. Konsolun ülkemizde pek bir albenisi yok.
Baya baya abartılı bir söylem olmuş. Konsol rahatlığı gerçeği hala var. Aktif olarak hem PS5 hem PC kullanıcısıyım. En büyük örnek olarak vermek istediğim oyun FC 25. PC'de bu kadar sıkıntılı çalışırken PS5'te son derece düzgün ve sorunsuz. Tabii ki demiyorum her oyun böyle, her zaman konsol daha rahat diye bir şey yok. Ama böyle olan oyunların sayısı da az değil, birden çok oyunda yaşadım bu durumu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı