Konsol vs PC

Hangisi

• Konsol

• PC

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
ROG Ally ya da Steam Deck gibi el bilgisayarları da olabilir hem yanında da taşırsın.
Hocam PC nin vermiş olduğu bir özgürlük var, Çok detay vermiyim durduk yere ban atmasın moderatör ama Param olmadığı zamanlar bile istediğim oyunu oynayabiliyorum. Türkçe Yamasız oynamak zorunda kaldığım oyun sayısı çok az. Daha bir sürü nedeni var bunun.

Her oyunu Türkçe oynuyorsun kısmı aslında doğru değil. Türkçe yama yapan olursa oynuyorsun, yoksa yapımcılar her oyunu Türkçe çıkarmıyor.

Ben yapımcılar her oyunu Türkçe çıkarıyor demedim ki. Zaten öyle olsa konsol ve bilgisayar farklarını anlatırken onu söylemezdim. Hem günümüzde çıkan her AAA oyuna Türkçe yama yapılıyor. Hem de 1 günde. Kıyı da köşede kalmış kimsenin oynamadığı indie oyunların yamasını tabii zor bulursun fakat DeepL ile kendi yamanı da yaparsın gayet de net çevirir. İndie oyunlar zaten uzun olmadıklarından hazırlaman çok uzun sürmez.

Aynı konforu PC ile alıyorum kesinlikle, yeri geliyor oyuncu koltuğumda yeri geliyor normal berjere kıvrılıp veya uzanıp yine oynuyorum. Aman aman bir fark olduğunu zannetmiyorum.

Bayağı bayağı abartılı bir söylem olmuş. Konsol rahatlığı gerçeği hala var. Aktif olarak hem PS5 hem PC kullanıcısıyım. En büyük örnek olarak vermek istediğim oyun FC 25. PC'de bu kadar sıkıntılı çalışırken PS5'te son derece düzgün ve sorunsuz. Tabii ki demiyorum her oyun böyle, her zaman konsol daha rahat öyle bir şey yok. Ama böyle olan oyunların sayısı da az değil, birden çok oyunda yaşadım bu durumu.

FC 25'i bilgisayarda denedim bende sorunsuz çalışmıştı. Hatta konsoldan daha iyi bile çalıştı çünkü konsolda menüler arası geçişte paket açılışlarında donmalar yavaşlamalar oluyor.

Baya baya abartılı bir söylem olmuş. Konsol rahatlığı gerçeği hala var. Aktif olarak hem PS5 hem PC kullanıcısıyım. En büyük örnek olarak vermek istediğim oyun FC 25. PC'de bu kadar sıkıntılı çalışırken konsolda PS5'te son derece düzgün ve sorunsuz.
Bir olay haricinde derken kast ettiğim de bu zaten. Optimizasyon, grafik ayarı olayı konsolda hala daha nispeten daha rahat(PS5 Pro ve performans/fidelty mod olayları yüzünden son kullanıcı konsolda da tam rahat değil artık). Ülkemizde konsol rahatlığı= kablosuz kolla yatarak oynamak, TV'ye bağlamak olarak kullanılıyor daha çok.

Bir olay haricinde derken kast ettiğim de bu zaten. Optimizasyon, grafik ayarı olayı konsolda hala daha nispeten daha rahat(PS5 Pro ve performans/fidelty mod olayları yüzünden son kullanıcı konsolda da tam rahat değil artık). Ülkemizde konsol rahatlığı= kablosuz kolla yatarak oynamak, TV'ye bağlamak olarak kullanılıyor daha çok.
E tabii bu konuda katılıyorum size.

Konsolun amacı bu değil mi 😇 ikisinde de 60 FPS aldığım bir olay sonuçta

FC 25'i bilgisayarda denedim bende sorunsuz çalışmıştı. Hatta konsoldan daha iyi bile çalıştı çünkü konsolda menüler arası geçişte paket açılışlarında donmalar yavaşlamalar oluyor.
Hocam hiç tartışmaya gerek yok bu konuyu. Ben FC 25'i ön sipariş ile almıştım PC'de, oyun berbattı ilk 3-4 ayında. Ultimate Team modunda maçlarda sürekli PC'de oynayanlarda oyun donuyordu. Üstünden kaç ay geçti artık illa ki düzelmiştir de çok uzun bir süre oldukça kötüydü. Ondan hiç PC'yi övemene gerek yok FC'de. Aktif olarak 2 platformda 2000+ saatim var, hangisinde daha iyi çalışıyor biliyorum. Üstelik dediğin gibi oyun PC'de konsoldan daha iyi çalışıyor olsaydı oyunun PC sürümü bu kadar ölü olmazdı. Tüm e-spor turnuvaları, her şeyi konsollarda oluyor. Ha bu arada konsolda geçişler arası donma falan olmuyor o baya sallamasyon bir şey. Oluyorsa PS4'te falan oluyordur onu bilemem ama PS5'te öyle bir şey hiçbir zaman olmuyor. Oyunun kendi serverları çok yavaş olduğu zaman oluyor anca öyle şeyler tüm platformlarda.

Konsolun amacı bu değil mi 😇 ikisinde de 60 FPS aldığım bir olay sonuçta
Konsollarin amacı yıllar içinde değişti hocam. Önce oyun oynama aracıydı. Sonra medya destekli oyun oynama aracı oldu. Sonra PC'ye nazaran daha ucuz bir oyun oynama aracı oldu. Şimdi ise kendide ne olmak istediğini bilmiyor. PC mimarisi, PC'ye yakın işletim sistemi, PC odaklı donanımsal ve yazılımsal teknolojiler, PC'ye öz "grafik ayarları" sekmesi vs. var.

Kendimden pay çıkararak söylemek istersem eğer pc derdim. North Bayou sistem ile yatağa uzandığımda kol ile beraber konsoldan farksız oynuyorum. Ultra grafik olması şart değil ki zaten ortalama bende ki gibi bir pcn varsa nvidia kendi settingslerini otomatik yapıp tek tuşla oynayabiliyorsun. Yarış oyunlarında modlama yapmak istesen yapabiliyorsun ya da herhangi bir oyun. Türkçe oynamak istediğin oyunları yamayla tek tuşla çevirebiliyorsun. Her şeyi geçtim oyun dışında yapay zeka, yazılım vb merakın varsa kurcalayabiliyorsun. Daha neler neler. Tek eksisi portatif değil. Alıp yazlığa götürmen külfet. Konsol bu konularda bir tık daha iyi. Neyse işin aslı konsol da var bende ki sattım açıp bakmıyordum bile. Tamamen yaşlı cihazı hacı. Ne anlamda. Çoğunluğu fifa oynuyor ya da tek kişilik oyunlar. Benim gibi mmorpg cs filan oynuyorsan konsolda 1-2 sp oyun bitirdikten sonra kenara alırsın. Ne istediğinle alakalı desek daha doğru olur. Alırken bunlara odaklan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı