Konsol vs PC

Hangisi

• Konsol

• PC

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Konsolu Futbol dışında kullanmayan kişilerin konsol övmesi komik bir durum

Zamanında ben konsol alırken konsol parasına toplanan pc'den bir cacık olmuyordu. Şuan konsol parasına aynı kalitede oyun oynatan pc toplanıyorsa ve başka pc yoksa evde pc tercih edilebilir. Kablosuz gamepad ile oynama konforunu pc'de de yaşarsın, xbox kolları tamamen uyumlu. İster kabloyla ister bluetooth ile bağlantı sağlanıyor.

Şahsen ben akşama kadar pc'deyim akşamdan da bir iki saat oyun oynuyorum. Bunu driver güncellemeleri grafik ayarları v.s uğraşmadan tek tıkla dün kaldığım yerden devam ederek konsoldan oynamayı tercih ediyorum. Klavye mause ile oynamaya özeniyorum diyenler için bunu destekleyen oyun sayısıda oldukça fazla.

Yinede tüm bunlar konsolun pc'den daha uygun fiyatlı olduğu senaryoda geçerli bence.

Konsolu Futbol dışında kullanmayan kişilerin konsol övmesi komik bir durum
Ne alaka Allah aşkına FC üzerinden örnek veriliyor diye başka oyunlar oynanmamış mı sayılıyor ? Bazı insanlarda gerçekten okuduğunu anlama sıkıntısı var. Burada konuda ne yazılıyorsa tüm deneyimi ondan ibaret sanıyorsun herhalde.

Ben FC örneği veren kişiyi etiketleyip bir cevap yazmadım. Sanırım siz yazılanları okumuyorsunuz. Yinede ben öğretici bir şekilde bir bilgi vereyim sana. Şimdi genç arkadaşım Konsol vs PC başlığı ile açılmış anketli bir sosyal forum sorusuna yapılan hiç bir yorumu görmezden gel ve kimseyi etiketlemeden vermiş yazdığım yorumu tekrar oku. Ondan sonra kim neyi neyden ibaret sanıyor fark edeceğini düşünüyorum

Eee ? Senin dediğin şeyleri yapınca sen daha komik hale geliyorsun zaten. Hadi her yorumu görmezden gelelim. Böyle bir konuda konsolu övenlerin sadece futbol oyunları için kullandığı varsayımına nereden ulaştın öyleyse ? Verdiğin örneğe sayısal veri olarak verebileceğin bir cevap var mı ? Kaç kişi konsolu futbol oyunları dışında kullanmıyor ve övüyor ?

sen haklısın desem, çünkü uzatmak istemiyorum, En haklı sensin lütfen, Bir köşede mutlu ol

Donmadan kastım kadro kurma görevlerinde oyuncuları değiştirirken bilgisayardaki kadar akıcı değil. 30 FPS gibi. Paket açıyorsun oyuncu geçişleri çok yavaş. Kart seçip kadroya taşırken akıcı olmuyor. Bu sorun Ultimate Team'de FIFA 17'den beri var. Bilgisayarda FC çok daha akıcı çalışıyor. Konsolda daha fazla oynayanın olması PC'de oyunun daha akıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Futbol oyununu konsolda oynama gibi bir kültür var çünkü dünyada. FC 25'i.
5 aydır oynuyorum şu ana kadar donmaya rastlamadım. Sadece ping yükseliyor. Konsolda da denedim konsolda menüler arası geçişler oyuncu seçimleri paket açılımları akıcı değil. Oyun içi akıcı fakat saydıklarımda FIFA 17'den bu yana hantallık var.

Hocam sizin donmaya rastlamadığınız oyunun iyi çalıştığı anlamına gelmiyor. Oyunun Steam incelemelerine baktığınızda veya PC'de olan performans sıkıntıları ile ilgili araştırma yaptığınızda Reddit'de tonlarca konu var. Birde hantallık falan yok gerçekten size o baya psikolojik gelmiş. Oyunun en iyi e-sporcuları bile her sene oyunu 2 platformda da deniyorlar. Mesela Tekkz'in bu sene öyle bir videosu vardı ve açık ara konsolda daha akıcı olduğunu söylüyor. Ki zaten de öyle. Ben elite div oyuncusuyum PS5'te oyun her platforma göre çok daha akıcı, XSX'e göre bile. Her neyse konu dışına çok çıkmayalım

Son düzenleme:

Ben herhangi bir performans sıkıntısı yaşamadım. Oyunu konsolda da denedim fark göremedim. Sadece tek fark konsol pazarının daha geniş olmasıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…