İkisinin de avantajı ayrı. Konsolun donanım gücü çoğu yeni nesil bilgisayardan düşük olduğu için ona göre optimize ediliyor. Yani çoğu oyunda performans modunda illa 60 Fps alırsınız bu da aşağı yukarı medium ayarlara denk geliyor. PS4 pro baya uzun süre dayandı PS5 de şuan aşağı yukarı o kafada bir cihaz. İşin özeti konsolda optimize iyi Dualsense hissiyatı güzel ve Sony oyunları oynayacaksan Plus mevzusunun avantajı çok iyi. Konfor olayını zaten başkaları söylemiş o da güzel birşey. Özel oyun muhabbeti bitti diyenleri Gta 6 Tlou 3 falan çıktığında göreceğim illa ki özel oyun çıkmaya devam edecektir Sony bu mevzudan vazgeçmez Tlou gibi üst kalite oyunlar çıkmasa bile iyi oyunlar illa çıkacak. Bu tarz oyunların bilgisayara gelmesi çok sürüyor oynayana kadar en az 1 sene geçecek bence kimse heyecan duyduğu bir oyunu ekstra 1 2 yıl beklemek istemez. Bilgisayarın da iyi yanı daha güzel grafiklerle 60 Fps üstünde alması mod yama vb şeylerin kurulabilmesi. Farklı platformlardan oyun alabilmek vb. İşin özeti kesinlikle şu daha iyi bu daha iyi diye sidik yarıştırmayın gerek yok. İkisinin de avantajları farklı.
Konsolların en güzel yanı optimizasyon konusunda sorun yaşatmaması. Özellikle son 10-15 yılda oyun firmalarının optimizasyondan daha fazla grafik tasarımına önem vermeleri pc tarafında sağlam bir oyun deneyimi için ciddi paralar harcamayı gerektiriyor maalesef. Evet 4-5 sene bir oyun pc ile idare etmek mümkün ama yeni çıkan AAA oyunları aynı donanım ile oynamak çok daha zor ve oyun zevkini çok zedeliyor. Bana göre konsolların en büyük avantajı optimizasyonun çok iyi olması. Optimizasyon tarafında konsolu tercih ederim. Sürekli donanım güncellemeye gerek yok. Donanıma harcanacak parayı oyun almak için kullanabilirsin. Ama tabi burada da şu var. Konsol oyunları daha pahalı ve kardeşlik vs yapmadan AAA oyun almak çok maliyetli. Kısaca bence PC de donanımı güncel tutmak sıkıntı. Konsolda da oyuna para vermek sıkıntı. Keşke PC fiyatları ve imkanları konsolda olsa kesinlikle konsol tercih edilirdi ama sırf oyun fiyatları ve kardeşlik ve hesap paylaşımının daha kısıtlı olması dolayısıyla ben PC seçerim.
Şöyle düşün 2013 yılında çıkmış bir ekran kartı mesela GTX 780 ile god of ragnarok akıcı bir şekilde oynayamazsın. Hatta açman bile mümkün değil bence ama ps4 ile gow ragnarok oynayabiliyorsun. şimdi gow ragnarok pc de 50 dolar(1800 lira).Ps store de 2800 lira. ps store de yeni çıkmış AAA bir oyun 2700-3200 arası bir fiyattan satılıyor. Oyun fiyatları arasında bu kadar uçurum olmasa kesinlikle konsol derdim ama oyun fiyatları nedeniyle oyuna bu kadar para vermektense donanım güncellemek daha mantıklı geliyor bana.