Konsollar ucuzlar mı?

Ardabey4634

Centipat
Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
116
Konsol fiyatları, sizce ucuzlar mı? Şu PS5 fiyatları 15-20 bin arasında, Xbox 15-17 bin, yazık gerçekten, sizde düşer mi? Bize düzgün eğlence hiçbir zaman ulaşamayacak.
 
Bu ülkede hiç bir şey ucuzlamaz. Her zaman yukarı yönlü artar. Zira yurt dışında da hiç bir şey ucuzlama yolunda değil. Amerikan enflasyonu daha güçlü vuracak. Bugün yarından ucuzdur mantığı ile eline geçen ilk fırsatta istediğin şeyi almalısın.
 
PS5'in döviz karşılığı 9.000TL. Firmalar genelde anlaşmalı olarak sabit kur üzerinden ihraç yapar. Özellikle distribütor olanlar. Yani daha ucuza getirirler. Vergiler eklense yine satılan rakamlara denk gelmez. 9.000TL olan alet 2 katına 18.000TL fiyatına satılıyorsa siz hayırdır? demediğimiz için fiyatlar düşmez. Ekonomi çöplükten beter fakat fırsatçıların da tez zamanda yok olması gerekiyor. Böyle bir şey olmayacağına göre fiyatların düşmesini beklemek mantıklı olmaz. Özel indirim günleri kovalanabilir ancak.
 
PS5'in döviz karşılığı 9.000TL. Firmalar genelde anlaşmalı olarak sabit kur üzerinden ihraç yapar. Özellikle distribütor olanlar. Yani daha ucuza getirirler. Vergiler eklense yine satılan rakamlara denk gelmez. 9.000TL olan alet 2 katına 18.000TL fiyatına satılıyorsa siz hayırdır? Demediğimiz için fiyatlar düşmez. Ekonomi çöplükten beter fakat fırsatçıların da tez zamanda yok olması gerekiyor. Böyle bir şey olmayacağına göre fiyatların düşmesini beklemek mantıklı olmaz. Özel indirim günleri kovalanabilir ancak.

2. elciler, yurt dışına satış yapan firmalar, mahalle bigisayarcıları, Türkiye içi büyük şirketlerin hepsi mi fırsatçı?
 
2. elciler, yurt dışına satış yapan firmalar, mahalle bigisayarcıları, Türkiye içi büyük şirketlerin hepsi mi fırsatçı?
Ekonominin kötü olmasını kullanarak, fiyatların gereğinden fazla artmasına vesile olan herkes fırsatçıdır. Özellikle o bahsettiğin 2. el satışları yapanlara girmeyelim istersen? Sıfırından daha pahalı ilanlar koyarak piyasayı nasıl alt üst ettiklerini biliyoruz. Herkes fırsatçı diye bir şey yazdığımı göremedim ben ayrıca. Nereden o kanıya vardın bilmiyorum.
 
Herkes fırsatçı değilse en azından birkaç yerde fiyatalar ucuz olurdu diye düşünüyorum.
Genel piyasa yükseldiği için ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Çok ucuza satarlarsa Rekabet Kurumu devreye girer. Firmaların birbiriyle adil şartlarda rekabet edebilmesi için bu kurum var. Zaten çok büyük olmayan firmaların maliyetsiz ürün getirmesi zor. Distribütörler gibi değil onlar. Mevcut kur üzerinden ve vergilere tabi tutularak ürün getirirler. O yüzden ucuza satmaları da pek mümkün olmuyor. Sonuç olarak olan bize oluyor ve fiyatlar gereğinden fazla şişmiş olarak ürünler piyasaya sunuluyor.
 

Geri
Yukarı