Konsollarda gümrük Vergisi Düşecek mi?

Pharuk

Hectopat
1 Ekim'den itibaren konsollara ve diğer ürünlere uygulanan vergi %50 iken %20'ye düşecek diye duydum. Bu bilgi doğru mu? Oana göre konsolumu almak için Ekim'i bekleyeceğim.

Dosya Ekleri

• 20200907_180549.jpg
    20200907_180549.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 75
Bugünden sonra bir şeyin düşeceğini düşünmüyorum.
Ben paramızın değerinin düşeceğini düşünüyorum.
kusura bakmayin resim biraz kötü ama azalacak diye okudum
Yandaş medya olaya daha pozitif yaklaşmış ama o vergi düşse bile kur farkı olur. Ayrıca bir çok satıcı bunu fırsat olarak kullanacaktır. Yani düşürmek yerine sabit bırakacağından bu vergi indirimi pek indirim olmayacaktır.

1 Ekim'den sonra ilgili vergi, %20'ye düşecek evet ancak, bir kararname ile bu süre uzatılabilir bu bir, ikincisi ise; maalesef ki paramızın değeri düşüyor ve Dolar ve Euro gibi para birimlerinin ülkemiz ekonomisindeki değerleri artıyor. Bundan dolayı, tüm oyun konsollarını da (resmi olarak) avrupa üzerinden ithal ettiğimiz için, maalesef vergi oranı düşse dahi, fiyatlar artacak gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Neden böyle bir iyilik yapsınlar hem de halkın faydasına. Mesela cari açık deyip duranların altındaki arabaların motor gücü ve özelliklerine bakınca inanılası bir durum olmadığı gibi işlerine de geliyor. İthal ürünlerin talebi düşünce "Cumhuriyet tarihinde bilmem ne rekoru kırıldı." Yalanlar yalanlar.....

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı