Kontörlü hat nedir?

37samet3

Hectopat
Katılım
4 Kasım 2018
Mesajlar
133
Kontörlü hat nasıl oluyor? Ben faturalı kullanıyorum Kontörlü bitti falan diyorlar yanımda ben de bir şey anlamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kontör deyimi kalkalı yıllar oldu. Paketi kastediyor olabilirler. Ya faturalı olursunuz kullandığınız kadar ödersiniz ya da belli bir ücreti önceden verip paket yaptırırsınız. Paketiniz bitince arma, internet, SMS gibi özellikleri kullanamazsınız.
 
Faturalı / Faturasız. Kontörlü dedikleri Faturasız. Paket yapmak, TL yüklemek gibi işlemler. Bana kalırsa Faturalı soygun gibi. Geçmeyi de hiç düşünmedim. Neden kontörlü bitti diyorlar anlamadım. Telefon dükkanı işletirken gelen faturalardan memnun olan görmüyordum.
 
Kontör dediği artık bakiye, para yüklüyorsun ister paket yap ister yapma internet , dk veya mesajı kullandığınızda bakiyenizden gider. Ayrıca aylık telsiz kullanım ücreti keser 2.38 gibi bir ücret keser.
Paketiniz bitince arma, internet, SMS gibi özellikleri kullanamazsınız.
Paket bitince de yeterli bakiyesi varsa internet , SMS veya arama yapabilir.
 
Kontör kanser eden bir madde genelde sahipleri cimri olur ve 3 ayda bir kere kontör yüklerler. Kontörlü hat kullananların süper gücü aradığında kontörum yok demeleri nedense hiç olmazdı zaten. Şaka bir yana beni 10 yıl öncesine götürdü bu kelime.
 
Fransızca compter (Saymak) kelimesinden türetilmiş compueter'un (okunuşu kontör anlamı sayaç )dilimize yerleşmiş halidir.
Bu konuyu görünce kendimi yaşlanmış hissettim ve yaş daha 23 yapmayın böyle :D.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı