Kontrolcü insanlarla başa çıkamıyorum

icasilverballers

Hectopat
Yer
İstanbul
Hayatta en nefret ettiğim şey, bir başkası tarafından yönetildiğimi, başkasının kontrolü altında olduğumu hissetmek. Bir türlü aşamadım bunu. Ne zaman bir yerde biri üste çıkmaya, benim fikrimi değiştirmeye, manipüle etmeye çalışsın, istemsizce sesimi yükseltip kavgacı oluyorum. Lider ruhlu bir insan da değilim, sadece her zaman her yerde kafama göre hareket ediyorum, başkalarının bunu sorgulaması beni inanılmaz sinir ediyor. Gerek ailemde, gerek arkadaş çevremde verdiğim kararları her zaman sorgulayan birileri var. Bir şey diyorum, ya yok o öyle olmaz, kendine yazık edersin, öyle yaparsan beni unut, senden umudu keseriz, öyle yaparsan arkanda ben olmam falan hep aynı cümleleri tekerleme gibi söyleyip duran birileri hep var. O kadar çok var ki hepsini hayatımdan çıkarsam çevremde insan kalmayacak. Kendi öz abimden tut 15 yıllık arkadaşıma kadar. O zaman bir şey dememeye başladım. Aileme gelecek planlarımdan, sorunlarımdan sıkıntılarımdan, genel olarak kendimden bahsetmeyi tamamen bıraktım, arkadaşlarıma da tek kelime etmiyorum. Bu sefer de "biz senin aileniz/arkadaşlarınız, bizimle paylaşmayacaksın da kiminle paylaşacaksın, çok durgunsun bir şey varsa anlat" oluyor. Ben çözemedim bu insan ilişkilerini. Şu zamana kadar ne yaptıysam kimseye sormadan, danışmadan, kimsenin fikrini merak etmeden kendi istediğim gibi yaptım. Hata yaptıysam da arkasında durdum, kimseye yıkmadım. Lisede sırf farklı ortamlar göreyim diye 4 okul değiştirdim, gittim çalışıp kazandığım parayla dövme yaptırdım, farklı farklı konulara merak saldım falan fistan. Böyleyken hayatım çok güzel gidiyordu. Kimsenin ne dediğini/diyeceğini umursamıyordum. Ama ne zaman hayatımda değer verdiğim insanlar da "öyle yapma, böyle yapma" dedi, ben yine karamsarlığa düştüm. Yine hayatıma birileri dahil olmaya başladı. Sadece konuştuğum insanlar da değil. Instagram'a fotoğraf atınca bile insanlar fikirlerini belirtme zorunluluğu varmış gibi mesaj atıyorlar hemen güzel çıkmamış, şöyle yaparsan daha iyi olur falan diye. Dedikodu yapan insanlara da aynı şekilde. Başkalarının hayatları hakkında karar vermekten, olumsuz konuşmaktan keyif alan insan bana göre Bakırköy'e yatırılması gereken bir ruh hastasıdır. Diyeceklerim bu kadar.

Sanırım bundan kurtulmanın tek yolu adı sanı bilinmeyen bir yere, hatta başka bir ülkeye taşınıp, sıfırdan yeni insanlarla arkadaşlık ilişkilerini baştan şekillendirmek, aileden de tamamen uzak durmak.

Çevrendekiler fikirlerini dayatma değil de öneri olarak sunuyorsa dikkate alınabilir, örnek: "Spora kendi başına başladın güzel, ama şurada şöyle bir fitness eğitmeni var, programları gayet kaliteli istersen gidip görüşebilirsin, kafana yatarsa orada salonda hoca eşliğinde spora devam edersin" gibisinden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı