Kontrollü miningin bir zararı olmaz. Ayrıca 85 derece çekirdek ısısını kastediyorsan orada bir hata var. Mining de çekirdek hızının kazıma etkisi yok o yüzden çekirdek hızını düşürüyoruz. Genelde çekirdekler 40-55 derece de çalışıyor. Ayrıca Watt kısıyoruz, ısınmanın ve elektriğin önüne geçiyoruz tek yaptığımız RAM'lere O.C yapmak. RAM'ler ise en dayanıklı parçalardan biri 100+ derecelere rahat dayanabilen parçalardır. Fan hızını ise ben 40-60 arası kullanıyorum karta göre. Bazıları zorlayıp 100 yapıyor tercih meselesi.
Ayrıca kart dışında kullanılan anakart, PSU ve prizde çok önemli. Mesela benim PSU FSP aurum pt 1200W. Tier listte en tepedeki modellerden, bu yüzden kart stabil ve sağlıklı çalışıyor ama Everest marka kullanılırsa bir kesintide kalıcı zarar gelebilir. Bu zarar hemen farkedilmeyebilir ama ileride acısı çıkabilir. Her şey bir bütün işi düzgün yaparsan hiçbir zararı olmaz işte bu 'kontrollü' dediğin şey. Bilen yaparsa sorun yok, işten anlamayan ya da özensiz biri yaparsa sıkıntı. Bizim evdeki binadaki kablolar sağlam, akım korumalı priz var, buz gibi odada kartlar, sağlam PSU ve anakartta, sürekli yanımda ve denetimimde. Hiç sorun olmuyor hatta oyun oynarken kartlara daha çok yük biniyor. Oyuncu kartı ya da mining ya da render kartı olsun temiz kullanılan kart sağlamdır, bu kadar basit. Zaten bu ürünler kaliteli ürünler kolay bozulan parçalar değil. Benim en son patlayan kartım 1050 Ti idi 3+ yıl devirdi ondan önceki 9800GT idi 8 yıl sonra patlamış ki ikisine de hiç bakım yapmamıştım.