Kontrolsüz kavşak içinde olan trafik kazası

Ergün İnce

Hectopat
Öncelikle merhaba, tutanak krokisini ve kaza fotoğraflarını aşağıya koyuyorum.
Ben Broadway sürücüsüyüm ve anladığınız üzere yoldan sola dönüşümü yapıyordum. Palio sürücüsü de sağımdan düz geliyordu. Olayı objektif olarak yorumlarsak ben ona yol vermeliydim, geçiş hakkı onda çünkü. Ama ben sağıma baktığımda o aracı göremedim ve geçişimi yaptım. Büyük ölçüde de geçişim, fotoğraflardan da anlayacağınız üzere, yaptım, artık geçtim sayılırdı sokağa. Araç sağ arkamdan vurdu. Ve cidden şehir içine göre çok hızlı çarptı, hız sınırının yüksek olduğunu düşünüyorum. Çarpanın etkisiyle benim aracım 360 derece tam ters yöne savruldu, sokağa bakarken geldiğim yöne döndü arabanın yönü, o da çarpmanın etkisiyle park halinde araca çarptı. Ve fren basmadı bile, ne fren sesi duydum ne de fren izi var. Biraz sola kırsa bile yoldan çıkmadan geçip gidebilirdi. Bunlar kendi fikirlerim, onun ifadesine göre bir anda yola fırlayıp çıktım.
Sadece maddi hasarlı kaza olduğu için tutanakları böyle tutup gönderdik, eksper raporu bekliyorum. Bilen, bilgisi olan kusur oranını, fikrini yazarsa sevinirim, ona göre rapora itiraz edeceğim.
Kafama takılanlar: Kamera sanırsam çok iyi gören yok, eksper bu genel yol hakkı deyip kusuru bana yüklerse çarpan aracın hızı ve sağ arkamdan çarpmasının nasıl bir etkisi var?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250606_200608_Gallery.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 146
  • IMG-20250606-WA0044.jpg
    356,5 KB · Görüntüleme: 137
  • IMG-20250606-WA0043.jpg
    361,1 KB · Görüntüleme: 133
  • IMG-20250606-WA0042.jpg
    339,4 KB · Görüntüleme: 133
  • IMG-20250606-WA0041.jpg
    383,3 KB · Görüntüleme: 132
  • IMG-20250606-WA0038.jpg
    360,5 KB · Görüntüleme: 130
  • IMG-20250606-WA0035.jpg
    418 KB · Görüntüleme: 124
  • IMG-20250606-WA0037.jpg
    326,4 KB · Görüntüleme: 123
  • IMG-20250606-WA0034.jpg
    365,6 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG-20250606-WA0031.jpg
    371,8 KB · Görüntüleme: 122
  • 20250606_185847.jpg
    234,6 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun hocam.

Siz eczane tarafindan geliyordunuz karsiya donus yapiyordunuz Palio surucusu de duz mu geliyordu?

Bilirkişi olarak bilgilendirme yapabilecek birisi varsa lütfen yardımınızı bekliyorum.

Siz eczane tarafindan geliyordunuz karsiya donus yapiyordunuz Palio surucusu de duz mu geliyordu?

Evet hocam tam olarak krokideki gibi sola dönüp sokağa giriyordum.

Kamera kaydi olsaydi ne olurdu bilmiyorum ama şu anda suc sizin gibi gozukuyor. (Palio'nun geldigi kisimda tabela yoksa)

Ne tablesi hocam ayrıca Allah'a şükür kimsede bir şey yok ama kusurlu olduğumu biliyorum sadece karşının durumuna göre kusur oranını merak ediyorum.

Geçmiş olsun hocam.
teşekkürler hocam

Ne tablesi hocam ayrıca Allah'a şükür kimsede bir şey yok ama kusurlu olduğumu biliyorum sadece karşının durumuna göre kusur oranını merak ediyorum.

teşekkürler hocam
Genelde kanita dayali hareket ediliyor olmasi lazim, karsi tarafin hizli olduguna gozunuzden baska kanit yoksa kusur size gelir bence, karsi tarafa kusur gelmez. Gecmis olsun.

Genelde kanita dayali hareket ediliyor olmasi lazim, karsi tarafin hizli olduguna gozunuzden baska kanit yoksa kusur size gelir bence, karsi tarafa kusur gelmez.

Hocam ben de onu şey yapmak istiyorum aracın hasarından ysda savrulmadan dolayı ortalama hızı çıkar mı
Kamera kaydına geçersek ben geçerken kontrol etsem de duraklamadım direkt geçtim orada işler biraz daha karışır mı diye düşündüm ama kendi fikrimce de burnumu çıkarıp önden ortadan vursa hiç sesimi cıkarmam ben cıkmısım sokağa girmiş sayılırım arabamın arkası kalmış bir caddede.

Aslinda yol baya genis yani cadde aracinizin ufak kismi kaldiysa kaza olmasi garip bir durum ama yine de kamera kaydi tarzi kanit olmadan asil kusurun size verilecegini dusunuyorum, aracta kamera cok onemli bence artik.

Resimlerden yanlış anlamadiysam dönüşü dar alıp Broadway'a aslında olmaman gereken şeritte vurmussun, dolayısıyla kusur sende. Kamera vs yoksa Broadway'a ait uzun fren izi de yoksa hızlı vs ciktigini da ispatlayamazsin, gerçi o yolda ne kadar hızlı gidebilir, gitse sizin orada o dönüşü yaparak vurmanizi hakli cikarir mi orası da ayrı soru ama cikarmaz yani. Karşı tarafın kusur oranına etki eder ama ana kusurlu siz olduğunuz gerçeği değiştirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…