Kontrolsüz kavşak içinde olan trafik kazası

İşte bilirkişi liyakatla seçilmiyor. Ayrıca kavşakta yavaş gidilmesinin nedeni hız tabelasından dolayı değil. Eki Görüntüle 2512412
Hani trafik kurallarını bilmiyorsanız internette bakabilirsiniz.
Görsellerde kontrolsüz kavşak var ve ortada herhangi bir ada gözükmüyor, attığınız link sizin durumunuz ile alakasız.
Kavşaklarda hız limiti yaya geçidi varsa 30, yaya geçidi yoksa 50'dir. Şehirler arası duble yollarda duruma göre 70 olabiliyor.
26 yaşındayım, 8 yıldır ehliyet sahibiyim ve aktif olarak araç kullanıyorum. En az 2xx.xxx km tecrübem vardır. Bu zamana kadar 2 kez ceza yedim, biri yüksek ses diğeri hız aşımı (acelemiz vardı ve ceza yiyeceğimi bilerek otobanda bastım).
Kuralları gayet iyi biliyorum.

Görsellerde kontrolsüz kavşak var ve ortada herhangi bir ada gözükmüyor, attığınız link sizin durumunuz ile alakasız.
Kavşaklarda hız limiti yaya geçidi varsa 30, yaya geçidi yoksa 50'dir. Şehirler arası duble yollarda duruma göre 70 olabiliyor.
26 yaşındayım, 8 yıldır ehliyet sahibiyim ve aktif olarak araç kullanıyorum. En az 2xx.xxx km tecrübem vardır. Bu zamana kadar 2 kez ceza yedim, biri yüksek ses diğeri hız aşımı (acelemiz vardı ve ceza yiyeceğimi bilerek otobanda bastım).
Kavşakta yavaşlanır.
1749915040902.png

Bu arada beğeneyi yaptığınız km için attım. Güzel km yapmışsınız. Ama kuralları bilmiyorsunuz. Arabayı iyi kullandığınız kuralları bildiğiniz anlamına gelmez. O hız sınırı yapabileceğiniz maksimum hızı belirtir. Yani o hızda her daim gidebileceğiniz anlamına gelmez uygun koşullarda en fazla bu kadar hızlı gidebilirsin şeklindedir. Bu şekilde kavşaklarda ara sokaklarda hızını yavaşlatmanız gerekirse durmanız kontrol etmeniz gerekir.
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
1749915548775.png

Link: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=8182&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Kuralları gayet iyi bilmiyorsunuz. Bende çok iyi bilmiyorum. Ama kurallara uyacak kadar ve kuralları ihlal etmeyecek kadar iyi biliyorum. Yoksa at arabasının şu yola girebileceği giremeyeceği kadar ayrıntısını ezberlemedim. Ama sizden daha iyi biliyormuşum. Kontrol edince öğrenmiş oldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kavşakta yavaşlanır.
Eki Görüntüle 2512456
Bu arada beğeneyi yaptığınız km için attım. Güzel km yapmışsınız. Ama kuralları bilmiyorsunuz. Arabayı iyi kullandığınız kuralları bildiğiniz anlamına gelmez. O hız sınırı yapabileceğiniz maksimum hızı belirtir. Yani o hızda her daim gidebileceğiniz anlamına gelmez uygun koşullarda en fazla bu kadar hızlı gidebilirsin şeklindedir. Bu şekilde kavşaklarda ara sokaklarda hızını yavaşlatmanız gerekirse durmanız kontrol etmeniz gerekir.
Siz hala genel olarak kavşaklara bakıyorsunuz, görselleri paylaşmışsınız ve görsellere göre konuşuyorum.
Öncelik olarak trafik polisi varsa trafik polisinin verdiği işaretlere bakılır, yoksa ışıklara bakılır, ışık yoksa levhalara ve şerit çizgilerine bakılır, hiçbiri yoksa genel kavşak kuralları geçerlidir.

Görsellere baktığımda istikametinizin cadde olduğunu görüyorum ve döndüğünüz istikametin sokak olduğunu görüyorum, kazayı yaptığınız yere google haritalardan bakabilirsiniz.
Görsellerden gördüğüm kadarıyla siz solda ki sokağa dönüyorsunuz ve karşı istikametten gelen bir araç var, öncelik o aracındır ve durup o aracın geçmesini beklemeniz gerekirdi.
Ben sadece görsellere göre konuşuyorum ve dediğim gibi orası bir caddeyse ve döndüğünüz istikamet sokaksa, hız limitini belirleyen bir levhada yoksa oranın hız limiti 50' km/sa'tir.
Eğer ki kazayı yaptığınız yer kontrollü veya kontrolsüz dönel kavşak olsaydı hız limiti 30 km/sa olurdu ve siz haklı çıkardınız.

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Eki Görüntüle 2512463
Link: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=8182&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Kuralları gayet iyi bilmiyorsunuz. Bende çok iyi bilmiyorum. Ama kurallara uyacak kadar. Kuralları ihlal etmeyecek kadar iyi biliyorum. Yoksa at arabasının şu yola girebileceği giremeyeceği kadar ayrıntısını ezberlemedim. Ama sizden daha iyi biliyormuşum. Kontrol edince öğrenmiş oldum.
Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ne desem boş, sigortacınız ile görüşün o durumu anlatır.

Yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle broadway benim aracım. Tutanağa "rahatça geçebileceğim mesafedeki araç(kontrol ettim) frene basamaması halinde arkamdan çaptı ve hızından dolayı aracım bayağı savruldu yazdım. Karşısı ise bir anda çıktı yazmış. Olay yerinde fren izi yok. Kusurun bende oldugunu biliyorum(geçiş için beklemem ve yol vermem gerektiğini) fakat onun da hızından ve hiçbir tepki veremesinden dolayı anlayacagınız üzere adil bir kusur oranı cıkmasını daha dogrusu cıkarsa itiraz etmeliyim onun için yazdım o genişlikte kücük bir direksiyonu sola kırsa yoldan çıkmadan geçer gider. Ben eczane taafından marketin oldugu ara sokağa doğru dönüş yapıyordum Palio ise sağımdan düz geliyordu. Sizce kusur oranı nasıl olmalı ne çıkarsa itiraz etmeliyim? Kamera kayıtlarına bakılması benim aleyhime mi lehime mi olur?İki tarafın da sigortası aynı şirket.
@nwc00 @JoeBlackk @Mr. L @aykutsert

Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle broadway benim aracım. Tutanağa "rahatça geçebileceğim mesafedeki araç(kontrol ettim) frene basamaması halinde arkamdan çaptı ve hızından dolayı aracım bayağı savruldu yazdım. Karşısı ise bir anda çıktı yazmış. Olay yerinde fren izi yok. Kusurun bende oldugunu biliyorum(geçiş için beklemem ve yol vermem gerektiğini) fakat onun da hızından ve hiçbir tepki veremesinden dolayı anlayacagınız üzere adil bir kusur oranı cıkmasını daha dogrusu cıkarsa itiraz etmeliyim onun için yazdım o genişlikte kücük bir direksiyonu sola kırsa yoldan çıkmadan geçer gider. Ben eczane taafından marketin oldugu ara sokağa doğru dönüş yapıyordum Palio ise sağımdan düz geliyordu. Sizce kusur oranı nasıl olmalı ne çıkarsa itiraz etmeliyim? Kamera kayıtlarına bakılması benim aleyhime mi lehime mi olur? İki tarafın da sigortası aynı şirket.
@nwc00 @JoeBlackk @Mr. L @aykutsert

Durum ne bilmiyorum. Kusur oranı büyük ihtimalle %100 olarak sizde çıkacak. Kamera kayıtlarından karşı tarafın hızlı gittiğini kanıtlarsanız hızdan ceza yazarlar sadece. Önce ki mesajlarda da belirttiğim gibi, kontrolsüz kavşaktasınız ve caddeden solda ki sokağa dönüyorsunuz, karşı tarafın geçmesini beklemeniz gerekirdi. Geçerim düşüncesiyle yola atlamak hatadır, tam geçerken yolun ortasında araba stop edebilir veya farklı bir şey olabilir. Bu yüzden beklemek en doğru olandır.

Sonuç belirlendiğinde burada paylaşırsanız seviniriz, bayağı kafa patlattık bu duruma insan merak ediyor.
Geçmiş olsun.

Öyleymiş hocam, şimdi farkettim ben de.
Yani o zaman Broadway'in ifadesi olayı belirler gibi duruyor, ben o aracı uzaktan gördüm ve uzakta olduğu için karşıya geçtim ancak o araç hızlı ve dikkatsizdi diyebilir. Zaten arkadan vurmuş, yani Broadway yüzde 90 geçmiş zaten, öteki araç vurmuş, fren izi vs de yoksa haklı çıkma ihtimali yok gibi duruyor. Kamera vs varsa eğer Broadway'in hızlı ve dikkatsiz önüne kırdığı görülürse ayrı ama bu halde bence Broadway kusurlu bulunmaz gibi duruyor.
Bu yorum çok yanlış, trafik polisleri öyle demiyor ama Broadway sürücüsü asli kusurlu, palio tali kusurlu.

Ayrıca şu çağ dışı şehir planlamalarından çıkılmalı orta refüje çalılık, palmiye, ağaç koymak nedir ya? Nerede yaşıyoruz? 30'la da gelse, 50 ile de gelse karşıdaki aracı veya dönüş yaparken sağdaan/soldan neredense artık o aracı görmek çok zor. Refujlere artık ağaçlandırma yapmamak gerek tabi sözde şehir planlaması güzel gözükecek falan filan. 😆 😆

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı