Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Biliyorsunuz ki "Konuşanlar" isminde stand-up formatında bir program bulunmakta. Normalde stand-up ve komedi ile arası olan birisi değilim, bir gün YouTube ana sayfama bu programın kesitlerinden birisi düştü. Merakımdan açıp izlediğimde ilk dakikada şok oldum. Programın sunucusu katılan insanlara en başta basit sorular(İş, aile, mekan vs.) ve bunların üstüne bir ergen gibi cevaplar veriyor, çoğunlukla hakaret ve aşağılamaya yönelik sözler oluyor. İşin ilginç yani karşısındaki ve diğer herkes komikmiş gibi gülüyor. "31" esprisinden çok farkı yok programın formatının. Sunucu daha ileri gidip cinsel hayata dair yapılmayacak şakalar, benzetmeler ve aşağılamalar da yapıyor. İzleyemedim bile. Hiç anlamadım ki bir insan bunu nasıl izler, kabul eder ve güler? Bu LGBT'yi kabul ettin/etmedin/karışamazsın(örnek olarak verdim) gibi bir şey de değil; Bizzat onurun çiğneniyor, sana başka yerde söylense cinayet işletecek sözler söyleniyor ve buna göz yumup izleyebiliyor/gülebiliyor.
Kesitin yorumlarına baktığımda insanların bu içerikten zevk aldığını ve güldüğünü söylemesi daha da şok etti beni. Acaba ben mi çok yobazım yoksa insanlar mı çok gömülmeyi, kendine hakaret edilmesinden hoşlanıyor anlamış değilim. Başka insanların yorumlarını da merak ettim, izlediyseniz veya göz ucuyla da baktıysanız bu "Konuşanlar" programı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kesitin yorumlarına baktığımda insanların bu içerikten zevk aldığını ve güldüğünü söylemesi daha da şok etti beni. Acaba ben mi çok yobazım yoksa insanlar mı çok gömülmeyi, kendine hakaret edilmesinden hoşlanıyor anlamış değilim. Başka insanların yorumlarını da merak ettim, izlediyseniz veya göz ucuyla da baktıysanız bu "Konuşanlar" programı hakkında ne düşünüyorsunuz?