Konuşma sınavı için konu önerisi

10. sinif edebiyat konuşma sınavı olacağız. Yazı yok aklımızdan konuşmamız gerek. Konu önerilerini alalim. 2-3dk olması lazım.

Ben gelecekteki meslekler ve doğuracağı sonuçlar için yapmıştım geleceği illa düşünmüşsündür servis yapan robot garsonlar 1V1 boks atan robotlar uçan araçlar yürüyen uçaklar devamını getirirsiniz illa.

Ben örgünde değilim ama bu uygulama benim çok hoşuma gitti keşke ben örgündeyken de olsaymış.
Konu seçeneğin bol, ben olsaydım son günlerde aklıma takılan, beni etkileyen bir konu hakkında konuşurdum.
Şuan aklımda sınıflarda oturduğumuz sıraların kalitesizliği ve konforsuzluğu var.
Açık lise sınavında sadece 2 defa 100 dakikalığına oturdum, şuan belimin, bacak ve kalça kemiklerimin ağrısından uyuyamıyorum. Bir de örgündeki öğrenciler en az 5 ders bu sıralarda oturuyor.
Benim konu önerim bu.

Suriye ve Ermenistanın Türklere bakış açısı.
Bu saatte aklıma ancak bu kadar geliyor. 😶‍🌫️
Bu konu 2-3 dakikaya sığmaz sanki.

Genel olarak akla gelen şeyler, vatan, savaş, tarih, aşk. Sadece sen yapmayacaksan eğer tahminimce diğer arkadaşların bu dediğim konular hakkında konuşma yapacaktır. Bir nebze bu konular akla ilk geldiği için ve ufak araştırma sonunda kısa bilgilerle konuşma hazırlayabildiğin için kolaydır. Ama bunlardan farklı olarak daha güncel veya bulunulan döneme uygun bir konu seçimi daha uygun olabilir. Mesela popüler kültür, bilgisayar/telefon bağımlılığı, sosyal medyadaki kısa videoların dopamin salgılama olayı vb. gibi konular ele alınabilir.

Son düzenleme:
öyle bir sınav da mı gelmiş, benim zamanımda olsa rus edebiyatını ve neden temasının genel olarak depresif olduğu üzerine bir konuşma yapardım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı