Konuşma sınavı için öneri

yasinxsp

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram Frisby FC-9430G 650W 80+ USB 3.0 4 x RGB FAN Midi Tower Gaming MSI A520M-A PRO 4600(OC)MHz mATX Anakart
Pazartesi konuşma sınavım var çok seçenek olduğu için hangisini seçsem karar veremedim. Sizce akıla kolay gelebilecek 2-3 dakika konuşabileceğim konu hangisi ya da hangileri? 9. sınıfım.

jsdsd.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Pazartesi konuşma sınavım var çok seçenek olduğu için hangisini seçsem karar veremedim. Sizce akıla kolay gelebilecek 2-3 dakika konuşabileceğim konu hangisi ya da hangileri? 9. sınıfım.

Eki Görüntüle 2352430
En geniş olanı tarih. Tarihi bir olayı anlatabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2352430

Konuşma sınavında rahat olabilirsiniz öncelikle. 9'da bize 1-2 dakika konuşup hemen 100 veriyorlardı. Bu sene hoca konuşma sınavı yapmadan 100 verdi bizlere. Ayrıca bu 40 konudan 40'ı da çok rahat 2-3 dakika konuşulabilecek konular. Kolayınıza geleni seçin. Ben 1-19 arasındaki ahlakî konuları seçerdim açıkçası.

Buradakilerin hepsi basit. Ben olsam bir şehrin tanıtımını seçeredim. 2-3 dakika konuşmak için uygun olduğunu düşünüyorum.
Olabilir aslında istanbulu basit bir şekilde ezberleyerek aklımda tutabilirim. Teşekkür ederim.

Konuşma sınavında rahat olabilirsiniz öncelikle. 9'da bize 1-2 dakika konuşup hemen 100 veriyorlardı. Bu sene hoca konuşma sınavı yapmadan 100 verdi bizlere. Ayrıca bu 40 konudan 40'ı da çok rahat 2-3 dakika konuşulabilecek konular. Kolayınıza geleni seçin. Ben 1-19 arasındaki ahlakî konuları seçerdim açıkçası.
23 teki bir şehrin tanıtımı olan istanbulu ezber yaparak tanıtmayı planlıyorum 1-19 arasındaki ahlaki konulardan hangisini seçsem ya da hangisi basit akıla kolay gelir seçemedim fazla zorlayıcı da olsun istemiyorum normal sınavım ile dinleme sınavım çok düşük çünkü

Son düzenleme:
Açıkçası şu konuda şunu seç, şu konuda bunu yap demek ve tamamiyle ezbere gitmek çok saçma olur ve ezbere gideceğin için "acaba yapabilecek miyim, ya yapamazsam?" gibi bir paniğin olacak, bunun yerine sana en uygun gelen konuyu seç ve doğaçlama yapmayı planla. (kısacası cümleleri ezberlemeyeceksin sadece yapacağın yorumları planla ve bırak içindeki konuşmacı kendisi anlatsın.), konuyu seçtin ve birkaç nokta atışı kelime seç ve evde basit provasını yap. Kendi kendine anlatıyormuş gibi hayal et, böylece ezber ve belli bir mantık üzerine olmadığı için endişelenmezsin ve olur da yanlış yaparsan bile hızlıca toparlarsın, şimdiden başarılar.

Açıkçası şu konuda şunu seç, şu konuda bunu yap demek ve tamamiyle ezbere gitmek çok saçma olur ve ezbere gideceğin için "acaba yapabilecek miyim, ya yapamazsam?" gibi bir paniğin olacak, bunun yerine sana en uygun gelen konuyu seç ve doğaçlama yapmayı planla. (kısacası cümleleri ezberlemeyeceksin sadece yapacağın yorumları planla ve bırak içindeki konuşmacı kendisi anlatsın.), konuyu seçtin ve birkaç nokta atışı kelime seç ve evde basit provasını yap. Kendi kendine anlatıyormuş gibi hayal et, böylece ezber ve belli bir mantık üzerine olmadığı için endişelenmezsin ve olur da yanlış yaparsan bile hızlıca toparlarsın, şimdiden başar
cevabınız çok yeterli geldi bana cidden teşekkür ederim hocam. Bir şehrin tanıtımı olan İstanbulu tanıtmayı planlıyorum hem aklımdan da konuşurum hemde araştırıp kısa bi özet çıkarıp onlarla beraber çalışıp az çok aklımdakilerle beraber 2 dakikalık bir konuşma yapmayı planlıyorum çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı