Kopya çekerken yakalandım

Şehirdeki tek sınav koleji olanlar "biraz" disipline sahip onun haricinde 2 tane sınav koleji değiştirdim hepsi aynı hikaye.

Aynısını demeye çalışıyorum dostlar. Ben sınav kolejinde de okudum, 50 alıyorsak 95 yapıyorlardı notları. Farklı liseye geçtim dedim herhalde burda da rahat oluruz, edebiyat hocasına niye notlar şişirilmiyor ya dediğim için okulun kurulucusuyla konuşmak durumunda kalmıştım.Adam da bana demediğini bırakmamıştı.

Param olursa neden olmasın? Devlet okulunda böyle bir şey yapamazsın çünkü devlet her şeyi takip eder. Müdür de öğrenciden değil devletten maaş alır. Özel okulda durum çok farklı. Parayı veren düdüğü çalar. Bu her özel okul için geçerli sadece siz görmüyorsunuz.

Devlet okulu müdürleri bağış adı altında 10-20 bin lira kayıt parası alıyor. Devletin bir şeyi takip ettiği falan yok.

Her devlet okulu aynı değil hocam :).
Devlet okulunda para karşılığı not düzeltmek rüşvet sayılacağı için yasa dışı oluyor. Okulda kayıt parası vs. isteyenler de yasadışı zaten. Bu tür durumlarda şikayet edilecek kurum var ancak özel okul paran varsa okutuyor. Yoksa okutmuyor.

Devlet okulu müdürleri bağış adı altında 10-20 bin lira kayıt parası alıyor. Devletin bir şeyi takip ettiği falan yok.
O kadar parayı hangi devlet okulu alıyor?

Devlet okulunda para karşılığı not düzeltmek rüşvet sayılacağı için yasa dışı oluyor. Okulda kayıt parası vs. isteyenler de yasadışı zaten. Bu tür durumlarda şikayet edilecek kurum var ancak özel okul paran varsa okutuyor. Yoksa okutmuyor.

O kadar parayı hangi devlet okulu alıyor?
Ankaraya beklerim.

Bende zamanında tarih sınavında kopya çekmiştim hoca yakaladı kağıdı aldı ve ne k ne de 0 girmişti notum neyse onu girmişti e-okula ama bu tamamen hocanın inisiyatifine kalmış ben kopya çektiğim zaman 12.sınıftım hocaların bırakmak gibi bir amacı yoktu herkesi gecirirlerdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı