Korkmuş Sultan Papağanını sakinleştirme

NeganT

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, dün sultan papağanı aldım 6 aylık. Bugün onunla konuşurken yanlışlıkla kafesini azıcık hareket ettirdim hemen korktu. Kafesin tellerine tırmanmaya başladı ve sürekli bağırıyor. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar, dün sultan papağanı aldım 6 aylık. Bugün onunla konuşurken yanlışlıkla kafesini azıcık hareket ettirdim hemen korktu. Kafesin tellerine tırmanmaya başladı ve sürekli bağırıyor. Ne yapmalıyım?
İlk günlerde normaldir. 1 Hafta kendi haline bırakın hayvanı hiç dokunmayın kafese ve çok sesli bir ortamda bulunmasın misafir odası gibi. Alışacaktır zamanla.

İlk önce elini kafese yanaştır. Bir iki gün devam et buna. Kaçmayı durdurunca kafesin kapagını aç. Elinin içindeki yemi uzat. Ufak tefek ısırırsa hemen çekme elini. Senin zarar vermeyeceğini anlayınca alışır zamanla.

Bir şey yapma sakinleştiği zaman çok narince yaklaş ve sevmeye çalış yavaş yavaş sevdirmezse en klasik yöntem mama kabını çıkar elinde yem koy gelmesini bekle bir süreden sonra çok açıkacak elinden yemeye başlayacak o zaman anlar zararsız olduğunu.

Ani hareket etmemeye çalış ve kafesini aç olabildiğince, biraz ortamı tanıması lazım. Kafesinden yemini çıkartıp düzenli olarak elinle vermen de ilk zamanlarda faydalı olur sana alışması açısından.

Suyunu veya yemini değiştirmem gerekince ne olacak ondanda korkuyo
Mutlaka korkacak çok normal, elinle tutup almaya çalışmazsan çok ani hareketlerde bulunmazsan yavaş yavaş alışacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı