Sultan papağanını ele alıştırmak

• Konuyu başlatan Core
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 4.177

Core

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bir hafta önce 4-5 aylık bir sultan papağanı aldım.
İlk günlerdeki gibi değil fakat hala biraz korkuyor.
Cinsiyeti erkek. Her gün 2 kere beş dakikalığına elimi kafesin içine sokuyorum, başka ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 aylık aldıysan alışması çok zor, ayrıca kafesin içinde bakarsan daha da alışması zorlaşır.

Google'da yaptığım bir aramaya göre:

Eğer aldığınız sultan papağanı sahiplenirken yavru sultan papağanı yani 5-6 aylık almaya dikkat ederseniz elinize alıştırmanız daha kolay olacaktır.

Bilmiyorum.

5 aylık aldıysan alışması çok zor, ayrıca kafesin içinde bakarsan daha da alışması zorlaşır.

Yanlış bir bilgi kendim 3 tane sultan papağanı bakmış biri olarak söylüyorum. Eğer kuşunuz 1 yaş üzerinde ise evcilleştirmeniz gerçekten zor. Sultan papağanı 1-7 aylıkken evcilleştirmek aşırı kolaydır. Bunu yapmak için kuşunuz kafesin içinde iken onunla konuşmaya çalışın. Konuştuktan sonra ona güzel sözler söyleyerek kafesin içinde elinize konmayı öğretin. Zaten kuş çok fazla büyük olmadığı için elinizi ısırsa bile çok fazla acıtmaz. Eğer elinize alamıyorsanız kafesin içinde kuşun kafasını okşama başlayın. Ama bunları yaparken heyecanlı olmayın bunu kuş hissederse kuş size yaklaşmaya korkabilir.

Yeme düştüğü zaman yani yem yemeyi öğrendiği zaman alman gerekiyor normalde buda tahmini 4-5 hafta arası oluyor.

Yanlış bir bilgi kendim 3 tane sultan papağanı bakmış biri olarak söylüyorum. Eğer kuşunuz 1 yaş üzerinde ise evcilleştirmeniz gerçekten zor. Sultan papağanı 1-7 aylıkken evcilleştirmek aşırı kolaydır. Bunu yapmak için kuşunuz kafesin içinde iken onunla konuşmaya çalışın. Konuştuktan sonra ona güzel sözler söyleyerek kafesin içinde elinize konmayı öğretin. Zaten kuş çok fazla büyük olmadığı için elinizi ısırsa bile çok fazla acıtmaz. Eğer elinize alamıyorsanız kafesin içinde kuşun kafasını okşama başlayın. Ama bunları yaparken heyecanlı olmayın bunu kuş hissederse kuş size yaklaşmaya korkabilir.

Hep onunla haşır neşirim zaten, sürekli konuşuyoruz 😀
Adını tekrar ediyorum, "paşa, paşa!" diye.
Zaten heyecanlı da olmuyorum, tahmini olarak ne kadar sürer alıştırmak?

Hep onunla haşır neşirim zaten, sürekli konuşuyoruz 😀
Adını tekrar ediyorum, "paşa, paşa!" diye.
Zaten heyecanlı da olmuyorum, tahmini olarak ne kadar sürer alıştırmak?
Günde 10-15 dakika ayırsan 3-4 güne alışır. Ben daha küçük kuşumu 1 günde öpmeyi öğrettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı