İlk başta ablam sanmıştım ama nedense "abla" dememe rağmen bana bakmıyordu.
Ayağında çamurlu bir bot vardı, ablam değilse bu kimdi?
Korkuyordum yavaşca izliyordum, sonra yan odaya girdi tereddüt içindeydim. Bir tarafım kim olduğunu merak ediyor ve bana "in ve seni görmeden kim olduğuna bak diyordu" diğer tarafım ise "anahtar ile kapıyı kilitle " diyordu birkaç dakikalık şaşkınlık ve korkudan sonra cesaret ve merakım ile yavaşca merdivenlerden inmeye başladım.
Yavaş yavaş iniyordum ses cıkarmadan.
Çamurlu bot izi odaya giriyor ama dışarı çıkmıyordu, oda da olduğundan emindim hafif bir şekilde baktım oda boştu, içimdeki korku daha da artmıştı, nefes bile alamıyordum.
Acaba içerde de benden mi saklanıyor?
Dolap, karyola, veya yatağın altında? Belki de beni fark etti?
Ortam fazla ışıklı değil idi bir anda arkamdan çıkacakmış gibi hissediyorum.
Odama tekrar dönmek için arkamı döndüğümde...
Ayak izi yukarı çıkıyordu, tavan arasına. Benim odama mı gidiyordu yoksa?
Çıkmalı mıyım? Beni bekliyor mudur?
Tekrardan yavaşca indiğim merdivenleri çıktım sessiz nefes bile almaktan korkarak merdivenlerin yukarısına baktığımda ayak izi benim odama değil tavan arasının diğer tarafındaki odaya gidiyordu.
Kullanmadığımız eşyaları koyduğumuz odaya.
Odaya korku dolu bir şekilde ilerledim ve odadan baktığımda orada bekliyordu bir bot çamurlu bir elbise, dışarıda yağmur yağıyordu ilk düşündüğüm toprak bir yerden üstünün toprağa bulanmış olabileceği.
Hafif bir şekilde sağa doğru dönmeye başlıyordu refleks olarak korktum ve geri çekildim.
Bir anda şimşekle beraber gölgesi geldi önüme.
Zaten korkudan tir tir titriyordum ve bu olay? Sanki her şey sıralanmıştı, korktum ve koşarak odama girdim.
Annem ve babam evde yoktu o ablam mıydı?
Ablam böyle bir şekilde gelmezdi zaten partıdeydi o zengin züp*elerle partide takılıyordu.
Gece 2'den önce gelmezdi ve saat 12:00'dı.
Odamın kapısını kilitledim ve polisi aradım hemen ardından kapının şeffaf yerinde bir karartı ve kapıya tıklama sesi.
Soru soramadım benim için mi gelmişti? Dolabıma saklandım. Sanırım gitmişti kapı tıklaması kesildi.
O korkuyla bayılmışım dolabın içinde, polisler geldiğinde, ben yeni ayılıyordum, polisleri görünce o dalgınlıkla bir korku yaşadım ama polis korkma deyince düzeldim ablamda oradaydı.
O zengin züp*e sevgiliside bunun bir rüya olabileceğini düşündüm ama polisler bana bir kağıt gösterdi ve bana " bu kağıdı kim bıraktı" deyince kağıda baktım.
Kağıtta "ben seni elbet bulurum" yazıyordu korkudan polisin kolunu sıktım polis bana "tamam, sakin ol" dedi.
Diğer polis "ayak izi seninmi" dedi bende başımı "hayır" olarak salladım.
Polis hala evde olabilir evi arayalım dedi ben polis karakoluna gittim ablamlarla.
Babam gil 8 saat sonra geldi.
Olaya onlarda şok olmuşlardı.
Ben ise şunu düşünüyordum o beni bulabilir mi gerçekten.
Biraz uzun oldu çünkü sonlarda iyi değilim.