Korona olduktan sonra ne yapılmalı?

Gece olduğu zaman yani şuan muhtemelen, çok canın yanacak kemiklerin kırılmışcasına ağrıyacak. Terleyeceksin, bir türlü o uykuya dalamayacaksın. Sabah uyandığında bir tık daha iyi hissedeceksin, halsizliğin azalmış olacak ama gece aynı şeyler tekrarlanacak. Evinizde bir kolonya varsa açın ve koklayın, koku alamayacaksınız yüksek ihtimalle ben korona olduğumu böyle anlamıştım. Annenize babanızada koklamasını söyleyin, denesinler. Bunların dışında dinlenin ve su için, zaman bırakmaktan başka bir şansınız yok geçmiş olsun.
 
Yakınlarına yaklaşmaman da fayda var. Bende yakın zaman da oldum gerçekten garip semptomları vardı Allaha şükür hafif geçti(aşı olmadım hiç) ağır geçenleri düşünemiyorum.Genel de bende vücutta böle içten birşeyler batırıp çıkarmalar, bulantı, bir süre tat almada azalma, halsizlik te oldu duşta kolumu kaldırdım mı yoruluyordum öle düşün.
 
Temmuz ayında bende korona oldum o kadar olmam diyordum 2 yıl dayandım sonunda annem ve babamın akraba düğününe gidip gelmesiyle ailece korona olduk.
İlk gün hiçbir şey hissetmemiştim.
2.gün felaketler başladı Sabah'a karşı ateşim 38-39'lara çıkmıştı içim içim yanıyordum ama yanarken titriyordum soğuk algınlığı hapı kullanmaya başladım günde 3 kez acılarımı hafifletti.
Ama en kötüsü 3 ve 4.gündü baş dönmesi ağrısı mide bulantısı tad alamama koku kaybı falan bayağı kötüydü 6 ve 7.günden sonra zayıfladı ve geçmeye başladı benim düşüncem.
Artık koronanın eski gücü olmadığı için grip ilacı bile alsanız geçiyor annem ve babam 4 aşı oldular ben ise hiç olmadım annem ve babam nefes almakta zorlanırken bende sadece saydığım belirtiler olmuştu yani aşının etkisi var mı düşündürmedi değil 4 aşı olup yatağa düştüler.
Bol bol limon ye muz ye bana iyi gelmişti ballı süt falan iç boğaz acını düşürüyor.
 
Geçmiş olsun. Şahsen yemek yiyip yatmıştım sadece. Herhangi yorucu bir şey yapmayın zaten çok fazla eklem ağrısı oluyor ciddi anlamda ağrınız olur. Bolca yiyin, için ve yatın.
 
İlk kez korona olduk. Annem, ben ve babam şüpheli. Annemin şeker tansiyon ve kolesterol astımı var ):
Geçmiş olsun, 27 Nisan 2022 tarihinde testim pozitif çıktı. Artı boğaz enfeksiyonu da vardı bende. Acile gitmiştim. Gargara, antibiyotik, 2 tane ağrı kesici ve ateş düşürücü verdi. Farenjit, tonsilit, tansiyon, astım gibi kronik hastalıklarım vardı. Belirtiler: ateşim çok yüksekti. Boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, kas ağrısı...
Lumii_20220928_123020021.jpg
 

Geri
Yukarı