Koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu mu? Aşı zorunlu mu olacak?

İnadına olmayı reddediyorum. Siz aşılanmak isterseniz lafım yok. Ama ben olmak istemiyorsamda beni buna mecbur kilamazsiniz.
Senim gibi düşünenler çoğunlukta. Zorunlu olmazsa pandemi zor biter.

Pandemi ilan edilmeden çok önce yayınlanan simpsonların bir bölümünde polis ve asker eşliğinde aşı oluyorlar.

IMG_20201203_010116.jpg

İnadına olmayı reddediyorum. Siz aşılanmak isterseniz lafım yok. Ama ben olmak istemiyorsamda beni buna mecbur kilamazsiniz.

Mecbur olmak zorunda kalırsın çünkü burada toplum sağlığından bahsediyoruz.
Sadece kendi hastalığın olsa tamam ama aşı olmamak bir pandemi döneminde toplum sağlığını olumsuz etkileyeceği için aşı zorunlu olacaktır.

Bu zaten bilinen bir şeydi. HES koduna aşı olup olmadığımız işlenecek ve aşılı değilsen hayatta yok diyecekler. AVM, otobüs, uçak, tren, marketler hiçbir yere girmene izin verilmeyecek. Ama sözde aşıyı yaptırmak zorunlu olmayacak. Seni buna mecbur kılacak.

İnadına olmayacakmış. Senin bir yakının öldü mü hiç? Benim annem babam doktor, sizin gibi düşüncesizler yüzünden ben onlar her aklıma geldiğinde endişeleniyorum. Uyarı alırsam da alayım çok umurumda değil. Doğru düzgün davranın boş konuşmayın olmayan bilgilerinizle.

Burada kafanızın içinde bulunan organı kullanmadan konuşmayın, inadına olmayacakmış. Senin bir yakının öldü mü hiç? Benim annem babam doktor, sizin gibi düşüncesizler yüzünden ben onlar her aklıma geldiğinde endişeleniyorum. Uyarı alırsam da alayım çok umurumda değil. Doğru düzgün davranın boş konuşmayın olmayan bilgilerinizle.

Evet bir yakınımı kaybettim. Hem de çok yakınımı. Ve neden kaybettiğimi çok iyi biliyorum.

Mecbur olmak zorunda kalırsın çünkü burada toplum sağlığından bahsediyoruz.
Sadece kendi hastalığın olsa tamam ama aşı olmamak bir pandemi döneminde toplum sağlığını olumsuz etkileyeceği için aşı zorunlu olacaktır.

Bakın anlamadığınız nokta şu: Diyelim ki sen aşı yaptırdın değil mi? Bende yaptırmadım. Sen aşılandığın için zaten korunuyor olacaksın. Peki neden beni buna zorunlu kılıyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu zaten bilinen bir şeydi. HES koduna aşı olup olmadığımız işlenecek ve aşılı değilsen hayatta yok diyecekler. AVM, otobüs, uçak, tren, marketler hiçbir yere girmene izin verilmeyecek. Ama sözde aşıyı yaptırmak zorunlu olmayacak. Seni buna mecbur kılacak.

Toplum sağlığı söz konusu olduğu zaman aşı olmak zorunda kalacaksın. Kimse senin yüzünden virüs kapmak zorunda değil. Hani çok dikkate alıyorsunuz ya kul hakkını, olmadığın için yayarsan bu benim mi suçum olacak?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı