Korsan - Crack Kullanımı

Korsan yazılım ile ilişkiniz nedir?

  • Hiç kullanmadım, kullananı da suçlu buluyorum.

    Oy: 5 4,5%
  • Hiç kullanmadım, kullananları da anlıyorum.

    Oy: 2 1,8%
  • Kullanmışlığım var ancak mecburiyettendi, tercih edilmemeli.

    Oy: 60 54,5%
  • Kullanıyorum, bu pahalılıkta tek çıkar yol bu.

    Oy: 43 39,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    110
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mrandarkan

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
528
Çözümler
1
Başka bir konuda hararetli tartışmalar dönmüş ama bir anket yapmak istedim bu konuda...

Hem çoğunluğun izlenimi ne hem de bu durumun gerçekten ne boyutları olduğunu herkes açısından ortaya koymak adına işe yarar sanırım...
 
Hiç kullanmadım seçenekleri pek mantıklı değil. Eski zamanlarda orijinal nedir onu bile bilmiyordu insanlar. Evet kullandım, artık tercih etmiyorum.

Düzenleme: @Silinen üye Var, kullanmamak. 😏
 
Son düzenleme:
Farkında olmadan çok kullandığımı yıllar sonra farketmiştim. Kullanmadım desem yalan olur. Bilgisayarcıdan CD oyun alıyordum orijinal sanıyordum. Fakat şuan ücretiyle alınmasından yanayım.
 
Eskiden Türkiye'de orijinal oyun diye bir kavram yoktu, mecburen tabi ki kullandım. Ancak dijital kütüphane çağı ile birlikte korsan oyun alışkanlığımı rafa kaldırdım. Son 5-10 yıldır korsan oyun oynamışlığım çok azdır. Dijitali olmayan ve artık raflarda da göremediğimiz Underground 2 ve Battle of The Middle Earth oyunları hala mecburiyetten korsan oynamak zorunda kalıyoruz. Bunun dışında mesela en son korsan oynadığım oyun Jurassic World Evolation oyunuydu, ilk indirimde satın alıp kütüphaneme ekledim.
 
Bence korsan kullanılmamalı bazı korsan yazılımlar insana cazip gelse de hem virüs tehlikesi hem de üreticiye bir çeşit hakaret olduğu için korsan kullanmıyorum.
 
Hiç kullanmadım seçenekleri pek mantıklı değil. Eski zamanlarda orijinal nedir onu bile bilmiyordu insanlar. Evet kullandım, artık tercih etmiyorum.

Düzenleme: @Silinen üye Var, kullanmamak. 😏
10 yaşında bir çocuğa 150-250 lira verip oyun al diyemezsin benim para var alıyorum olmayanlar ne yapsın? senin yaşın ufak bilmiyorsun tabi. Ay sonu faturaları öde, mutfak masrafını karşıla, kiranı öde, sorumluluk al ve çalış o zaman anlayacaksın. Tabi korsan kullanmak yanlış bir şey ama bütün ülkelere Euro tabanlı satış yapıyorsan, korsanlara kapıyı açık bırakıyorsun demektir. Güney Amerika, Orta doğu ve Asya ülkelerinin para birimleri ve değerleri ve asgari ücret, enflasyon değerleri ortada, sen bütün dünyayı Amerika veya Almanya zannedersen korsana da bir şey diyemezsin. Tabi ki korsan kötüdür ama sistem seni korsan kullanmaya itiyorsa seninde yapacağın bir şey yoktur. Ben online oyun oynuyorum ve nadiren diğer oyunları alıyorum ve alınca da Steam üzerinden parasını verip alıyorum ama param olmazsa ve oyunu oynamak istiyorsam, Almanlara 30 bana 300 papele satıyorsan korsan kullanabilirim artık oda bana kalıyor. Türkçe alt yazı desteği koymaya tenezzül etmeyen hiçbir şirkete para vermiyorum, olanların hepsini parasını verip aldım sırf desteklemek için. ;)👍Korsan yanlış bir şey ama durum ortadayken seçim herkesin kendisine ait.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı