Korsan Kullanıcılarına GTA V Yok!

Oyun dünyasında PC platformunun en büyük sorunlarından birinin korsan yazılım olduğu biliniyor. Ve özellikle Rockstar Games gibi firmalar bu sorundan dolayı oyunlarını PC platformuna çıkartmıyor ya da geç çıkartıyorlar.

Grand Theft Auto tarihine baktığımızda ise bu korsan belası yüzünden seri 10 yılı aşkın süredir, GTA III’den beri ilk olarak konsola ve bir süre sonra PC platformuna çıkıyor. Satış rakamlarına baktığımızda aslında Rockstar Games’in oyunu PC platformuna kâr için değil tamamen popülerliğini koruması ve belki de PC kullanıcıları çok istediği için çıkarttığını görüyoruz. Örnek vermek gerekirse serinin bir önceki oyunu GTA IV, PS3 ve Xbox360’da toplam 25 milyon adet üstünde satış başarısı sağlamışken PC platformunda 1 milyonu bile göremeyerek 700,000 adette kalmıştır. Sonuç olarak konsol platformundaki satışların yanında PC platformundaki satışların esamesi bile okunmayacak derecede az.

Rockstar Games’in, bu sorunu önleyebilmek için Fifa 15’te yer alan kopya koruma programı DRM’i kullanılacağı tahmin ediliyor. GTA Forumunda bir kullanıcının ortaya çıkardığı görsele bakarsak Denuvo DRM, sitesinde iş yaptığı firmalar arasına Take 2 ve Rockstar Games’i eklemiş durumda. Denuvo DRM kopya koruma programı sayesinde FIFA 15 henüz kırılmış değil. Kırılsa dahi uzun zaman alacağı ve online modlardan yararlanılamayacağı biliniyor.

Grand Theft Auto’nun PC kullanıcıları tarafından ne kadar çok sevildiği ve aynı zamanda ne kadar çok korsan kullanıma maruz kaldığı açıkça ortada. 27 Ocak 2015’te PC platformuna çıkışını gerçekleştirecek GTA V için oyuncular şimdiden para biriktirmeye başlasa iyi olacak. Kim bilir belki de bu sayede PC platformunda yüksek satış rakamlarına ulaşacak GTA V ile birlikte Rockstar Games, PC kullanıcılarıyla arasındaki buzları eritmeye başlar.
35fe60d1-a174-4eec-ae4a-e9a2971e8dac.jpg


Korsan Kullanıcılara GTA V Yok! | RockstarTurk
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DRM çok güzel bir sistem mi ? Yanlışsam düzeltin ama internet olmadığı zaman oynayamıyor muşsun. Ve arkadaşların dedikleri gibi daha fazla yüklenebilirler ama uygun bir fiyatta olursa neden orijinal alınmasın. Umarım sistemim yeter.
 
Kırdırılma riskini göze alacaklarına uygun fiyat ile pc platformuna çıkartsalar eminim bir çok korsan oyun kullanıcısı oyunu orjinal almayı tercih edecektir. Ayrıca korsan sadece pc platformunda yok bunu da düşünmeliler önlem alacaksalar.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı