Korsan oyun sitelerinin amacı ne?

Korsana destek yoktur. Aklıma takıldığından soruyorum. Misal RDR2 1.100TL biri bunu kırıp, korsan oyun sitelerine yayıyor. Başkası bunu indirirken virüs, mining, RAT yiyebiliyor, yemeyenlerde oluyor. "beleş peynir fare kapanında bulunur" atasözününün anlamı tam olarak budur. Kim niye paralı oyunu bedava sana versin, çıkarı olmadan? Bu devirde otur, ye iç, çalışmasan 30 yaşına kadar, en yakınlarından ailen bile rahatsız olur bir işe yaramıyorsun, hayrın yok gibi düşünebilirler. Bu insanlar 1000 liralık oyunu babasının hayrına dağıtmıyor sonuçta. NFS Underground 2 orijinalini bulamadım, internetten indirmeye korktum bu sebeplerden ve yapımcıya haksızlık olmaması için indirmedim. Sizce korsan oyun sitelerinin amacı ne? Siz ne düşünüyorsunuz?

Derin cevaplar aramaya gerek yok. Sen oyunların bu paralara satılması gerektiğini düşünüyorsan o insanlarda düşünmüyor ve kırıyorlar bu kadar basit. Önceki mesajlarda arkadaşın dediği gibi burası internet her şey kuralına uygun, ahlaklı veya etik olmak zorunda değil.
 
Korsan siteler genelde virus yapar veya ünlü olmaya falan çalışıyorlardır bazı sitelerde 20TL'ye ortam hesap satarlar offline şekilde Steam'den güvenilirce oynarsın Online oynayacaksan her türlü oyunu satın alman gerekiyor.
 
Kardeşim sence bir kez yapılan oyunun milyon kez satılabildiğine göre korsan şirkete ne kadar zarar ettirir.. Herkesin tercihi kendine sen para vermek istersen ver adam istemez indirir. Çok hak bilinci varsa bunu gidip korsan oyunda aramaz insan çevresinden başlar zaten.

Korsan oyun savundu diye ceza atmasalar bari :D.
 
Korsana destek yoktur. Aklıma takıldığından soruyorum. Misal RDR2 1.100TL biri bunu kırıp, korsan oyun sitelerine yayıyor. Başkası bunu indirirken virüs, mining, RAT yiyebiliyor, yemeyenlerde oluyor. "Beleş peynir fare kapanında bulunur" atasözününün anlamı tam olarak budur. Kim niye paralı oyunu bedava sana versin, çıkarı olmadan? Bu devirde otur, ye iç, çalışmasan 30 yaşına kadar, en yakınlarından ailen bile rahatsız olur bir işe yaramıyorsun, hayrın yok gibi düşünebilirler. Bu insanlar 1000 liralık oyunu babasının hayrına dağıtmıyor sonuçta. NFS Underground 2 orijinalini bulamadım, internetten indirmeye korktum bu sebeplerden ve yapımcıya haksızlık olmaması için indirmedim. Sizce korsan oyun sitelerinin amacı ne? Siz ne düşünüyorsunuz?

Eskiden PC'm kötü olduğu zamanlarda çok kullanırdım, ama yeni pc aldığımdan beri 1 kere yüzüne bakmadım.

Her neyse, eskiden oyunların fiyatı bu kadar uçmamışken desteklemiyordum, ama şu anda eğer cidden alacak durumları yoksa indirmelerinde bir sakınca görmüyorum. (tabii virüsü ister istemez yiyecekler) bu yüzden şu anda korsan oyun indirenlere bir şey diyemem.

(onun dışında itemsatış / itempazar gibi sitelerden 20 30 tl ye ortak hesap almak daha mantıklı tabii (en azından tam olmasada legal bir yol)
 
Niye bu kadar sayfa uzamış bilmiyorum ama korsan oyun siteleri ikiye ayrılır:
1-Bir virüs, mining yaymak için açılmış siteler
2-Bağış ile çalışan internette yıllardır tek bir virüs olayı bile bulunmayan siteler
Aklınız varsa 2. sini kullanacaksınız tabi. (Fit, dodi)

Ben genel olarak korsanı desteklemiyorum. Maddi durumunuz kötüyse veya öğrenciyseniz çok uyguna İtem Satış'tan ucuza garantili paylaşımlı hesap alabilirsiniz. Hesap size ait olmasa da sonuçta tamamen orijinal ürün kullanıyorsunuz. Steam üzerinden güncellemeleri vs. alıyorsunuz. En akılcıl yöntem bu.

Bir de para vermeye değmeyecek, İtem Satış gibi sitelerde olmayan, pek bilinmeyen oyunlar veya DLC'leriyle tadı çıkan ama DLC'lerini aldığınızda 10 binlerce lira tutan oyunlar var. Özellikle türün tekeli olan simülasyon tarzı oyunlarda boş oyun çıkarıp sonra DLC'lerle gelir elde etmeye çalışan şirketlere saygı duymuyorum ve korsan kullananları da desteklememekle birlikte anlayışla karşılıyorum.
 
Bilinmedik yerlerden veya orijinal sitenin fake versiyonundan bir şey indirmediğin sürece sıkıntı yok. Link veremeyeceğim ama reddit kanalı var güvenli linkleri paylaşan. Kar olarak da şöyle düşün adamlar reklamlardan falan zaten bir ton para kazanıyor içine virüs koyup kullanıcı kaybederse reklam geliri azalır. Ekstradan kırdı diyelim fudladı diyelim 1 hafta maks. virüs bulaştırabilir sonra o RAT veya herneyse ölüyor ya antivirüslere veritabanı güncellemesi geliyor ve virüsü buluyor yada karşı sunucu değişebiliyor falan filan yani dediğim gibi güvenli yerlerden indir yeter.
 

Eki Görüntüle 2155911

Kutulu olarak satışı var. Bunu almayıp neden korsan kullanıyorsunuz? Yoksa siz de emek hırsızlığı mı yapıyorsunuz? :D

50 dolar + 30 dolar kargo verip orijinal almanız lazım yoksa emek hırsızlığı olur.

Eki Görüntüle 2155912

Umarım şakadır bu. :D :D :D :D
Adamlar oyunun desteğini kesmiş, Online yok hiçbir şey yok. Adamlar oyunu yaptıklarını unutmuşlar yılların oyunları bunlar ve cidden bu kadar fahiş paralara bunu mu alacağız?
Dediğim gibi umarım şakadır. :D
Eğer ciddi ciddi bu oyunlara para vermediğim için beni linçleyen varsa evet ben emek hırsızıyım korsan oynuyorum.
 
Bunu yazarken bile şu an korsan kullanıyorsun. En basitinden WinRAR'a, kurduğun Windows'a para verdin mi? Söyleyeyim, vermedin. Korsan sitelerin kazancı genellikle siteye koyduğu reklamlar ve kısaltmalı linkler oluyor, oradan kazanıyorlar. O yüzden gelip burada yok korsan emek hırsızlığıymış, suçmuş diye duyar kasmana gerek yok. Kullandığın tüm ürünleri git paralı satın al o zaman. İlk başta WinRaR ve orijinal Windows keyi satın almakla başlayabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı