Korsan oyun yükledikten sonra bilgisayar yavaşladı

Nickime istinaden bir yorumda bulunayım ne olduğu belirsiz sitelerden yükleme yapmayın, bilgisayarı sömürerek bitcoin kasan virüsler bile olabiliyor en iyisi temiz bir kurulum yap eğer win 10 da varsa geriye döndürme seçeneğini kullanabilirsin, yine diyorum eskiden korsan oyun oynardım yalan değil hala çok eski bulamayacağım oyunları indirdiğim oluyor bilindik siteleri kullanın.

Adamlar upload sitelerinden kazanıyor zaten o yüzden bitcoin miner gibi tehlikeli işlere karışmazlar tabi bu dediklerim kaliteli bilinen siteler için. Yanlış indirme hayatını mahveder. Yoksa korsan virüs değildir. İndirmesini bilene.
Bitcoin virüsleri ve bilgisayar zombileştirme hakkında bilginiz yok sanırım.

korsan oyunlar pcyi bozmaz ama tabiki virüs ya da malware yeme ihtimali de mevcut. bu gibi durumlarda task managerdan cpuyu ya da ramin kullanım yüzdesi durumundan olayı çözebilirsin. tekrar format atmak bi ton ıvır zıvır yüklemek zahmetli iş. bazı durumlarda sistem dosyaları da etkilenip haddinden fazla cpu ya da ram kullanabilir. Tavsiyem Sophos virus removal tool. :)

Dün bir oyunu denemek için korsan indirmiştim ve sanırım bilgisayarıma virüs bulaştı.Rusça Yandex vs. yükledi Malwarebytes ve Kaspersky ile tarama yaptım ve 60'a yakın pup yazılımından buldu. Hepsini kaldırdım. Az önce bir tarama daha yaptım ikisinden de 0 çıktı fakat bilgisayarda bir yavaşlık var ve disk kullanımı %100'ü buluyor hiçbir şey açık değilken yardım edebilir misiniz?

Hahah biz okulda hep yüklemiştik korsan GTA 5 falan CS 1.6 falan saten bütün PC yler yavaştı hoca anlamıyordu ama sonra biz GG tutanak tutmuştu hahah benim sana tavsiyem Rufus ile tekrar format at :)

Korsan tabii ki emek hırsızlığı gibi görülse de ülkemizde oyun fiyatları da malumumuz. Güvenililir ve en azından virüstotal sonuçları paylaşılmış bir siteden indirsen böyle olmazdı. Tavsiyem parasını verip, öyle oynaman en nihayetinde bu da üzerinde emek verilmiş bir uygulama. Şu anlık PC temiz duruyor. Yine de aklında sorun kalmaması için temiz kurulum yapman önerim olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı